Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελπιδοφόρος – Τουρκία: Οργισμένη αντίδραση Χατζηνικολάου
ΕΛΛΑΔΑ

Ελπιδοφόρος – Τουρκία: Οργισμένη αντίδραση Χατζηνικολάου

Ελπιδοφόρος - Τουρκία: Σκληρή κριτική από τον Νίκο Χατζηνικολάου

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του ο Νίκος Χατζηνικολάου για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου στη φιέστα Ερντογάν στη Νέα Υόρκη όπου εγκαινίασε το λεγόμενο “Σπίτι της Τουρκίας”, και συμμετείχε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Με μια οργισμένη ανάρτηση στο Twitter, ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος χαρακτήρισε απαράδεκτη την κίνηση του Αρχιεπισκόπου τον οποίο κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από το ποίμνιό του. “Η… εμπλοκή σας στο πανηγυράκι και στα… παιχνίδια εντυπώσεων που έστησε ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ήταν πράγματι απαράδεκτη σεβασμιώτατε! Δεν είχατε καμμία δουλειά δίπλα στον Τατάρ! Παραδεχθείτε το λάθος σας και ζητήστε συγγνώμη από το ποίμνιο σας για να προχωρήσετε μπροστά…” έγραψε χαρακτηριστικά.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και τον σάλο που προκλήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο, από το περιβάλλον του κ. Ελπιδοφόρου σημειώνουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα είχε αποδεχθεί την πρόσκληση που του απέστειλε η τουρκική προεδρία, εάν γνώριζε ότι επρόκειτο να παραστεί και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων.

Το παρασκήνιο

Αυτό που εξηγεί την απόφαση του Ελπιδοφόρου να δώσει το παρών στην εκδήλωση, είναι οι φιλοδοξίες του να γίνει κάποια στιγμή Πατριάρχης και η ανάγκη έτσι να διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά. Αλλωστε φαίνεται ότι η απόφασή του να παραστεί στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτικού ήταν σε γνώση του Πατριαρχείου. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για έντονες διαμαρτυρίες που έχουν να κάνουν με την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στις ΗΠΑ από τον Ελπιδοφόρο.

Ότι δηλαδή υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις, κυρίως από υποστηρικτές του απελθόντος Αρχιεπισκόπου, δυσανάλογες με το μέγεθος της υπόθεσης, για τις οποίες υποστηρίζουν (ίσως προκατειλημμένα) ότι πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, που είναι κυπριακής καταγωγής. Επιπλέον, φαίνεται πως δεν ήταν σε γνώση του Ελπιδοφόρου ότι στα εγκαίνια θα παραστεί και ο πρόεδρος του ψευδοκράτους Τατάρ. Και έτσι φθάσαμε σε μια κρίση των σχέσεων της Αρχιεπισκοπής, με τη Λευκωσία και την Αθήνα… ενώ και οι ομογενείς δεν έχουν δει με καθόλου καλό μάτι την απόφαση του επικεφαλής της Αρχεπισκοπής βορείου και νοτίου Αμερικής.

Σε επικοινωνία του TheToc με τον κ.Ιγνατίου, ο γνωστός δημοσιογράφος τόνισε ότι “δεν έχω σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ούτε με τις αντιπαραθέσεις τους. Το πρόβλημά μου είναι η συνάντηση του Ελπιδοφόρου με τον Ερντογάν και τον Τατάρ”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις