Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛ.ΑΣ.: Με θραύσματα αγγείων στις αποσκευές θα πετούσαν για Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Με θραύσματα αγγείων στις αποσκευές θα πετούσαν για Τουρκία

ΕΛ.ΑΣ.: Αμερικανός πάστορας και η σύζυγός του συνελήφθησαν λίγο πριν αναχωρήσουν για Κωνσταντινούπολη.

Αμερικανός πάστορας και η σύζυγός του,  συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς στις αποσκευές τους  βρέθηκαν δεκάδες θραύσματα αγγείων, που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, η υπόθεση έχει ευρύτερες προεκτάσεις, καθώς πάνω στα σακουλάκια όπου ήταν τοποθετημένα τα θραύσματα των αγγείων, υπήρχαν ετικέτες που έγραφαν «Ακρόπολη- Παρθενώνας», «Φίλιπποι» , «Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης», «Δελφοί» και άλλες ιστορικές τοποθεσίες.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε το γιατί τα είχε στην κατοχή του, απάντησε ότι στις ΗΠΑ διδάσκει την ελληνική ιστορία και ήθελε να δείξει στους μαθητές δείγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε δίωξη εναντίον του και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, καθώς η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «συνελήφθησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δύο  αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Έφευγαν για Τουρκία

Η Αστυνομία εξηγεί τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη ο πάστορας μαζί με τη σύζυγό του, λίγο πριν αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια εκδρομής όπως είπαν μαζί με τον γιο τους: «Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, προσήλθαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για να ταξιδέψουν με πτήση εξωτερικού και κατά τη διάρκεια του ελέγχου των αποσκευών τους, βρέθηκαν εντός αυτών αρχαία αντικείμενα. Συγκεκριμένα εντός του σακιδίου του άνδρα, βρέθηκαν 14 διάφανα σακουλάκια και μία χάρτινη σακούλα, που περιείχαν συνολικά 65 θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων, ενώ στην αποσκευή της γυναίκας βρέθηκαν 2 διάφανα σακουλάκια που περιείχαν 8 θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων. Τα ανωτέρω αρχαία αντικείμενα επεδείχθησαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, η οποία γνωμάτευσε ότι τα ανευρεθέντα εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και τα περισσότερα από αυτά χρονολογούνται στους Ρωμαϊκούς και Βυζαντινούς χρόνους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις