Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

02

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αμαρουσίου: Συγκέντρωση σχολικών ειδών
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αμαρουσίου: Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Δήμος Αμαρουσίου: Η συμμετοχή φορέων, συλλόγων, αιρετών, ιδιωτών και εταιριών ήταν μεγάλη έτσι ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερες από 90 κούτες με σχολικά είδη.

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, διοργανώθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, με μεγάλη επιτυχία, από τον Δήμο Αμαρουσίου και τη δράση του ΣΚΑΪ «Όλοι Μαζί Μπορούμε» η συγκέντρωση σχολικών ειδών για τη νέα χρονιά με κεντρικό μήνυμα «Γιατί όλα τα Μαρουσιωτάκια πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες». Η δράση έλαβε χώρα στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, όπου η συμμετοχή φορέων, συλλόγων, αιρετών, ιδιωτών και εταιρειών ήταν μεγάλη, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερες από 90 κούτες με σχολικά είδη, για τα παιδιά των οποίων οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

«Συγκινητική η συνεισφορά όλου του κόσμου και των εθελοντών. Αποδεικνύουμε στο Μαρούσι, πως ο εθελοντισμός μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε κοινωνική αντιξοότητα. Για ακόμη μία χρονιά με το ΣΚΑΙ και τη δράση “Όλοι Μαζί Μπορούμε” ενώσαμε δυνάμεις για ένα πολύ καλό σκοπό. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες θα διανείμουν τα σχολικά είδη στα Μαρουσιωτάκια με κοινωνικά κριτήρια και μέρος της ποσότητας θα αποσταλεί και σε μαθητές παραμεθόριων περιοχών. Είμαστε δίπλα στις οικογένειες της πόλης μας με πολλές ανάλογες ενέργειες. Ιδιαιτέρως για τα παιδιά υπάρχει μέριμνα όχι μόνο για υλικά αγαθά αλλά και για υπηρεσίες όπως το κοινωνικό φροντιστήριο που αποτελεί θεσμό στην πόλη μας», δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου.

Οι παριστάμενοι

Παρόντες στη δράση αλλά και με συνεισφορά σχολικών ειδών οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ  Άρης Πορτοσάλτε και Γιάννης Ντσούνος, πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Σμυρνής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βαγγέλης Κάββαλος, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Βουρλάκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού (υπεύθυνος διοργάνωσης της δράσης), Γιάννης Ιωαννίδης, η εντεταλμένη σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης και Προστασίας Καταναλωτή, Φανή Λέκκα, η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Γώγου, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Φόρουμ Νέων Μάντυ Ρώτα.

Οι δωρητές

Από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Σωρού και Λάκκας Κόττου ο πρόεδρος, Αθανάσιος Νησιώτης, από τον Περιβαλλοντικό-Φιλοζωϊκό–Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου (Πε. Φι. Πο.) τα μέλη Δημήτρης Ντόβας και Μαριάννα Μαζαράκη, από το Σύλλογο Κρητών, η Μαρία Πεπονάκη και ο Γιώργος Ξεζωνάκης, μέλη από τον Σύλλογο Ρέματος Φραγκοκλησσιάς και μέλος της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου, εκπρόσωποι του Σικιαριδείου Ιδρύματος, μέλη της Ένωσης Γονέων Σικιαριδείου Ιδρύματος, η εκπρόσωπος της ΤΟ ΝΔ Γυναικών Αμαρουσίου Ανδρομάχη Τσουκαλά, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου, Ηλίας Ζορμπαλάς και το μέλος Μαριάννα Τσιπουράκη και τέλος η Εθελόντρια Ιωάννα Τσιπουράκη.

Η εταιρεία ΖΑΧΑΡΙΑΣ Α.Ε. καθώς και Kαταστήματα Σχολικών Ειδών του Αμαρουσίου προσέφεραν επίσης σημαντικές ποσότητες σχολικών ειδών. Το «παρών» έδωσαν και πολλοί Μαρουσιώτες που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Από το Φόρουμ Νέων του Δήμου συμμετείχαν οργανωτικά οι: Ραλλού Γιαννίου, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Γιάννης Καρανικολής, η Νάνσυ Ακριδοπούλου, ο Ευθύμιος Φούντας και ο Θάνος Αλεξανδρής. Τέλος μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόκληση για συμμετοχή στο Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Αμαρουσίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις