Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία σε ταξί: Οδηγός “συνέλαβε” τον δράστη – Η βοήθεια αστυνομικού εκτός υπηρεσίας
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε ταξί: Οδηγός “συνέλαβε” τον δράστη – Η βοήθεια αστυνομικού εκτός υπηρεσίας

Ληστεία σε ταξί: Με την απειλή του μαχαιριού, τον εξανάγκασε να του παραδώσει το ποσό των 160 ευρώ

Οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη, μετά από αναζήτηση, «συνέλαβε» μαζί με αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών, εκτός υπηρεσίας, τον δράστη της ληστείας σε βάρος του, αλλά και σε βάρος άλλων συναδέλφων του! Όλα ξεκίνησαν όταν ο δράστης, ένας 38χρονος, που είχε επιβιβαστεί στο ταξί του βιοπαλαιστή, έφθασε σε περιοχή του Κορδελιού, όπου και είχε ζητήσει από τον οδηγό να μεταβεί.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν το ταξί σταμάτησε και ο οδηγός περίμενε να εισπράξει την κούρσα, ξαφνικά ο 38χρονος, αντί να πληρώσει τράβηξε μαχαίρι για να ληστέψει τον οδηγό. Με την απειλή του μαχαιριού, τον εξανάγκασε να του παραδώσει το ποσό των 160 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. Ο οδηγός του ταξί, εργαζόμενος σε έναν κλάδο που έχει περάσει μύριες δυσκολίες και λόγω κορονοϊού, δεν το έβαλε κάτω. Εκεί κοντά, βρισκόταν αστυνομικός της Δίωξης, εκτός υπηρεσίας, αλλά δεν το σκέφτηκε καθόλου.

Μπήκε στο ταξί και στη διαδρομή ο ταξιτζής έδινε την περιγραφή του την οποία ο αστυνομικούς διαβίβαζε στους εν υπηρεσία συναδέλφους του, καλώντας τους να κάνουν αναζητήσεις.

Τον εντόπισε ο ταξιτζής

Εν τέλει, στην περιοχή του Δενδροποτάμου ο δράστης εντοπίστηκε από τον οδηγό που τον αναγνώρισε και στην κατοχή του βρέθηκαν το μαχαίρι αλλά και εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η Αστυνομία για την υπόθεση της σύλληψης εξέδωσε την πάρα κάτω ανακοίνωση:

«Εξιχνιάσθηκαν, έπειτα από τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη 38χρονου ημεδαπού, περιπτώσεις ληστειών σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες,  σε περιοχή του Κορδελιού, ο συλληφθείς προ της αποβίβασής του από Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ), με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από τον οδηγό το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας, μαζί με τον παραπάνω οδηγό, εντόπισαν τον 38χρονο στην περιοχή του Δενδροποτάμου, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του, από προστρέξαντες αστυνομικούς ομάδας «Ζ».

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα  μαχαίρι, τρία μικροδέματα κοκαΐνης, και τρία  χάπια άγνωστης χημικής προέλευσης. Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου, προέκυψε ότι ο συλληφθείς προ είκοσι  ημερών περίπου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, διέπραξε ληστεία με την απειλή μαχαιριού σε βάρος οδηγού ΤΑΞΙ, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να διαπράξει ακόμη μία, επίσης από οδηγό ΤΑΞΙ στην ίδια περιοχή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις