Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Μια διαφορετική συνάντηση είχε πριν λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,αφού συναντήθηκε με νέες και νέους των ελληνικών start up που διακρίθηκαν σε πανευρωπαικό επίπεδο και απέσπασαν διεθνή βραβεία. Ανάμεσά τους η Swim.me, που απέσπασε το πρώτο βραβείο για το 2021 με το έξυπνο σκουφάκι για άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και η FlowOn, που κέρδισε το δεύτερο βραβείο με την «έξυπνη βρύση» που καταπολεμά την σπατάλη νερού και την μετάδοση μικροβίων. Συγχαρητήρια στα παιδιά και μακάρι η βοήθεια από το κράτος που τους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός να είναι ουσιαστική.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πολιτογραφήθηκαν Έλληνες πολίτες και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του Γιάννη Αντετοκούμπο. Πρόκειται για την μητέρα του Βερόνικα Νκεμ Αντετοκούμπο και τον μικρό του αδερφό Εμέκα Αντετοκούμπο. Και αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος για τα παιδιά που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και πήγαν σχολείο στην Ελλάδα και τιμούν την χώρα μας στο εξωτερικό.

Ηλεκτροκίνητος

Την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα με ηλεκτρικό πατίνι στην Θεσσαλονίκη είχε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης. Ο κ. Χρηστίδης έδειξε να απολαμβάνει την βόλτα με το πατίνι, αλλά και τον νέο τρόπο μετακίνησης. Άραγε μήπως το υιοθετήσει και στην Αθήνα και κυκλοφορεί πλέον με αυτό; Θα δείξει.

 

Γάμος

Παντρεύτηκε η κόρη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, Πετρούλα. Ο γάμος έγινε πριν λίγες ημέρες και από ότι μάθαμε στο μυστήριο ήταν αρκετά τα πολιτικά στελέχη και από το παρών και από το παρελθόν . Κάθε ευτυχία να ευχηθούμε .

Νηπιαγωγείο

Στο νηπιαγωγείο πήγε ο γιος του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και ο ίδιος δεν έκρυψε την συγκίνησή του μέσω της ανάρτησης που έκανε στα social media, που την συνόδευσε με την φωτογραφία του πιτσιρικά: «Ξεκίνησε το προνήπιο για τον Γιάννη, χαρά αμηχανία και συγκίνηση. Από τη μια η επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια και από την άλλη το πως μεγάλωσε και φθάσαμε στο σχολείο .Μας διόρθωσε βέβαια ο ίδιος: “Δεν πήγα σχολείο. Στο Νηπιαγωγείο. Μην τα μπερδεύουμε”».

 

Η πράσινη επανάσταση

Σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα παραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Λοβέρδος το τελικό κείμενο της πολιτικής του διακήρυξης, με το οποίο θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές. Η πολιτική πλατφόρμα του κ. Λοβέρδου ονομάζεται «Πράσινη Επανάσταση» και αναμένεται από πολλούς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Επίθεση

Το γραφείο του Κώστα Τσιάρα έβαλε στο μάτι ο Ρουβίκωνας, αφού τα μέλη της συλλογικότητας επιτέθηκαν στο πολιτικό του γραφείο, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Συνταξίδεψαν

Στο ίδιο αεροπλάνο για την Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο πρώτος ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη για την ομιλία της κας Γεννηματά και ο δεύτερος ως καλεσμένος σε πάνελ της ΔΕΘ. Οι δυο τους, από ό,τι μάθαμε, χαιρετήθηκαν εγκαρδίως, αλλά δεν είχαν καμμία περαιτέρω συζήτηση.

Πωλητήριο

Πωλητήριο στο εξοχικό της οικογένειας Παπανδρέου στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κόρινθο έβαλε η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το εξοχικό βρίσκεται σε ένα οικόπεδο έκτασης 7,5 στρεμμάτων και είχε αγοραστεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου 60 χρόνια πριν. Σύμφωνα με την αγγελία που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυ,ο η τιμή του ανέρχεται σε 1,8 εκ. ευρώ. Δεν ξέρουμε ποιοι και πόσοι θα ενδιαφερθούν, αλλά σίγουρα όποιος το αγοράσει θα έχει να λέει ότι αγόρασε ένα σπίτι, στο οποίο πέρασε αρκετές ημέρες της ζωής της η οικογένεια Παπανδρέου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις