Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία μετά φόνου στα Κάτω Πατήσια: Εξιχνιάστηκε 9 χρόνια μετά
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία μετά φόνου στα Κάτω Πατήσια: Εξιχνιάστηκε 9 χρόνια μετά

Ληστεία μετά φόνου στα Κάτω Πατήσια: Πώς ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας «έδειξε» τον ένα από τους τρεις ληστές

Συνέβη κι αυτό. Μέσα από ένα κρούσμα ενδοοικογενειακής βίας, εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία, ένα φρικτό έγκλημα, ληστεία μετά φόνου, στα Κάτω Πατήσια, εννέα χρόνια μετά τη διάπραξή της.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα αποτυπώματα του συλληφθέντα, ομογενή από το Καζακστάν, για το οικογενειακό επεισόδιο, ταυτοποιήθηκαν με ένα «ορφανό» αποτύπωμα, που είχε βρεθεί και φυλασσόταν στην τράπεζα δεδομένων των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αστυνομίας. Το αποτύπωμα είχε ανιχνευτεί πάνω στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του  70χρονου, ο οποίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή καθώς οι τρεις δράστες τον είχαν φιμώσει.

Από τη μανία των δραστών γλίτωσε η 71χρονη σύζυγός του η οποία ήταν εκείνη που λύθηκε ώρες μετά και ειδοποίησε την αστυνομία. Αυτό το αποτύπωμα, συγκρίθηκε με όλων των υπόπτων σεσημασμένων, αλλά δεν ταυτιζόταν με κανενός. Ώσπου ο36χρονος ,  από το Καζακστάν , ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξή του στη ληστεία μετά φόνου του 2012, δακτυλοσκοπήθηκε για το επεισόδιο…

Ήταν Φεβρουάριος του 2012, όπως προαναφέρθηκε, όταν τρεις ληστές εισέβαλαν στο διαμέρισμα, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αγίας Παρασκευής, στα Κάτω Πατήσια.

Τους έδεσαν και τους φίμωσαν

Με αγριότητα, όρμησαν στο ανδρόγυνο, τους έδεσαν και τους φίμωσαν, αναζητώντας την «κρύπτη» των χρημάτων, που πίστευαν ότι υπήρχαν στο σπίτι. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες άρπαξαν εν τέλει από το χρηματοκιβώτιο 30.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα.

Για την εξιχνίαση της ληστείας μετά φόνου, η αστυνομία, εξέδωσε ανακοίνωση με όλα τα στοιχεία και στην οποία αναφέρονται τα πάρα κάτω:

«Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 70χρονου ημεδαπού και η ληστεία σε βάρος της 71χρονης συζύγου του, που διαπράχθηκαν την 13-2-2012 εντός του διαμερίσματος που διέμεναν στα Κάτω Πατήσια. Από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό είχε προκύψει ότι τρεις άγνωστοι δράστες, αφού φίμωσαν και δέσμευσαν το ανωτέρω ζευγάρι, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν από το εσωτερικό χρηματοκιβωτίου χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, είχε προηγηθεί ενδελεχής ανάλυση του τόπου του εγκλήματος και αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία καθώς και νέα ερευνητικά δεδομένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), τα οποία κατέδειξαν την εμπλοκή του 36χρονου στις προαναφερόμενες πράξεις.

Σε βάρος του εξεδόθη από το Ανακριτικό Τμήμα ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα 15-9-2021 στο Καματερό. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις