Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σχολεία άνοιγμα: Οι ελλείψεις σήμανσης
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία άνοιγμα: Οι ελλείψεις σήμανσης

Σχολεία άνοιγμα: Ανησυχητικά τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων της Τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία.

Με το… καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, συνεργεία τροχονόμων της Αττικής, βεβαίωσαν παραβάσεις, που ούτε κατά διάνοια θα έπρεπε να υφίστανται, καθώς το διακύβευμα είναι η ασφάλεια των μεταφερόμενων μαθητών με τα σχολικά. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., που ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τους ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, την πρώτη ημέρα εφαρμογής αυξημένων μέτρων Τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, κατά τη διάρκεια των οποίων ελέγχθηκαν 695 σχολικά οχήματα και βεβαιώθηκαν 65 παραβάσεις, εκ των οποίων:

  • 35 σχετικές με τον ταχογράφο οχήματος.
  • 12 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
  • 2 για φθαρμένα ελαστικά.
  • 1 για έλλειψη πυροσβεστήρα.
  • 1 για στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης(!).
  • 14 για λοιπές παραβάσεις
Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η Τροχαία, ωστόσο, δεν μένει μόνο εκεί. Για πρώτη φορά ανακοινώθηκε ότι ομάδες αστυνομικών αυτής της υπηρεσίας, θα καταγράψουν λεπτομερώς τις ελλείψεις σε σημάνσεις που υφίστανται γύρω από σχολικά συγκροτήματα και θα ενημερώσουν τα αρμόδια Υπουργεία να καλύψουν τα κρίσιμα για την οδική ασφάλεια κενά!

Ενημερωτικά φυλλάδια

Τη Δευτέρα, αστυνομικοί μοίρασαν σε γονεί και μικρούς μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού. Πρόκειται, αναφέρεται, για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Δέσμη μέτρων για την οδική ασφάλεια

Για το σκοπό αυτό μια από τις προτεραιότητες των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλον προβλέπει:

  • Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
  • Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιών.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις