Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία σε τράπεζα Μητροπόλεως: Ποιοι είναι οι δράστες – Οι εξελίξεις
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία σε τράπεζα Μητροπόλεως: Ποιοι είναι οι δράστες – Οι εξελίξεις

Ληστεία σε τράπεζα Μητροπόλεως: Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές για την ένοπλη ληστεία στην καρδιά της πρωτεύουσας

Συναγερμό έχει σημάνει στην Ασφάλεια η ληστρική εισβολή σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας. Οι Αρχές αναζητούν τους πάνοπλους κακοποιούς, ενώ τις έρευνες παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική. Οι δύο ληστές εισήλθαν στο κατάστημα της οδού Μητροπόλεως, στην “καρδιά” της Αθήνας το μεσημέρι της Τρίτης, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, με μάσκες για τον κορονοϊό. Στο βίντεο ντοκουμέντο από τις κάμερες ασφαλείας που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πιο ψηλός φαίνεται να φορά καφέ μπλούζα και γκρι σορτσάκι, ενώ ο συνεργός του γκρι μπλούζα και καφέ σορτσάκι, ενώ και οι δύο κουβαλούν τσάντα.

Με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από τα γκισέ 13.000 ευρώ και στη συνέχεια έφυγαν πεζοί μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου. Με δεδομένο ότι πρόκειται για έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι κάμερες των γύρω μαγαζιών, ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους του καταστήματος και να ελέγχουν τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής.

Αρχικά προσήχθησαν 10 άτομα που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία λίγες ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. Η εφημερίδα “Το Βήμα”, σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρεται σε ύποπτο που είχε συλληφθεί, προ μερικών ετών, για κατοχή οπλοστασίου στην Αθήνα και για ληστρικές επιθέσεις σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο εν λόγω ύποπτος είχε παραβιάσει άδεια από φυλακές. Συνεργός του εξετάζεται αν είναι ποινικός που είχε γνωρίσει στις φυλακές. Το ίδιο δίδυμο ληστών έχει πραγματοποιήσεις και άλλες τρεις ληστρικές επιθέσεις σε τράπεζες στο Κουκάκι, στη Νέα Ιωνία αλλά και αλλού.

Ληστεία με συνθήματα κατά της κυβέρνησης

Η ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως 53. Γύρω στις 12 το μεσημέρι δύο άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα με όπλα, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες της τράπεζας, φωνάζοντάς τους να μην κάνουν καμία κίνηση και μετά, αφού άρπαξαν τα χρήματα που υπήρχαν στα γκισέ, εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μιλούσαν υβριστικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την κυβέρνηση και το “σύστημα”. Κατά τις ίδιες πηγές, οι δράστες φορούσαν βερμούδες και κοντομάνικα ενώ ένας είχε χαρακτηριστικό τατουάζ στο πόδι.

Ο ένας δράστης, αυτός με το τατουάζ, είχε πιστόλι, ενώ ο συνεργός του καλάσνικοφ, γεγονός το οποίο κινητοποίησε άμεσα την αστυνομία και οι δράστες διέφυγαν πεζοί. Το θέμα της ληστείας και συνακόλουθα το θέμα της Ασφάλειας, έφθασε μέχρι και στο briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου, με τον εκπρόσωπο να δηλώνει ότι η ασφάλεια- προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας- παραμένει πάντα ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις