Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Θεοδωράκης Ολυμπιακός: Μια ιστορική συνέντευξη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θεοδωράκης Ολυμπιακός: Μια ιστορική συνέντευξη

Θεοδωράκης Ολυμπιακός: Η ομάδα της καρδιάς του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Ως υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου (όπως υπουργός παρα τω πρωθυπουργώ σήμερα) στην κυβέρνηση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1991, ο μεγάλος, ο τεράστιος ο Μίκης Θεοδωράκης, έδωσε τρεις μόνο συνέντευξεις. Την μια στην αφεντιά μου στις 2 Δεκεμβρίου του 1991 και ομολογώ πως ήταν για εμένα ιδιαιτερη τιμή και μεγάλη χαρά. Είχα λοιπόν την ευκαιρία να γνωρίσω απο κοντά τον σπουδαίο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη. Και η διαπίστωση μου κατα την διάρκεια της συνέντευξης μας ήταν πως ο Μίκης εκτος απο παγκόσμιος ήταν και «ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας»!

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Φθάνοντας στο τέλος της συζήτησης μας και αφου διέκρινα πως ηταν ευχαριστημένος απο την διεξαγωγή, του ζήτησα να απαντήσει σε κάτι που οι φίλαθλοι ιδιαίτερα του Ολυμπιακού ηθελαν να ακούσουν. «Αλήθεια κ. υπουργέ είσαστε Ολυμπιακός;», του είπα. «Μα νομίζω πως το ξέρεις. Ναι είμαι Ολυμπιακός και μάλιστα οταν μπορώ παρακολουθώ και τα παιχνίδια του…», μου απάντησε και συνέχισε.

Η αιτία που έγινα Ολυμπιακός

«Και επειδή ξέρω την επόμενη ερώτηση, σου λεω πως έγινα Ολυμπιακός οταν ήμουν παιδάκι 10 ετών. Ήταν το 1935. Είδα σε μια εφημεριδα την φωτογραφία με τα πέντε αδέλφια τους Ανδριανόπουλους και τους Βαζαίο, Συμεωνδη. Η κόκκινη φανέλα ηταν η… αιτία που έγινα Ολυμπιακός. Θα πρέπει να επαναλάβω αυτό που πάντα τονίζω. Όπως ξέρεις έχω αλλάξει πολλά κόμματα και με κατηγορούν για αυτο. Τον Ολυμπιακό όμως δεν το αλλάζω με τίποτα. Είναι γεγονός πως κάποιος γεννιέται και πεθαίνει με τα χρώματα του…»! Πρέπει να σημειώσω με την ευκαιρία πως ο Ολυμπιακός εχει τιμήσει όπως πρέπει και αρμόζει τον παγκόσμιο δικό μας Μίκη Θεοδωράκη. Ο ελληνικός λαός πενθεί τον Μίκη Θεοδωράκη, που έχει περάσει πλέον στην αθανασία. Ειναι γεγονός πως «ο παγκόσμιος δικός μας Μίκης Θεοδωράκης» κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα για την οποία αγωνίστηκε με πάθος. Και η Ελλάδα με δάφνινο στεφάνι παραδίδει τώρα τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη στην αιωνιότητα. Μίκης Θεοδωράκης: ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις