Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΟΚ – απόπειρα βιασμού: Δίωξη σε υψηλόβαθμο στέλεχος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΟΚ – απόπειρα βιασμού: Δίωξη σε υψηλόβαθμο στέλεχος

Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού σε στέλεχος της Ομοσπονδίας

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΟΚ καθώς η εισαγγελία Πατρών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος στελέχους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού σε βάρος υπαλλήλου της Ομοσπονδίας το 2014. Η υπόθεση εκτός από την ποινική σημασία έχει και αθλητικό ενδιαφέρον καθώς το στέλεχος δεν είναι ένας απλός παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ. Επί χρόνια στενός συνεργάτης του προέδρου της ΕΟΚ με ιδιαίτερα αυξημένα καθήκοντα και πλούσια δράση στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Εκτός από το κακούργημα της απόπειρας βιασμού, διώκεται και για το πλημμέλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρεται να τελέστηκε το 2018.

Καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία η φερόμενη απόπειρα βιασμού φέρεται να τελέστηκε το 2014 κατά τη διάρκεια αποστολής στην Κρήτη. Η υπάλληλος της Ομοσπονδίας κατήγγειλε ότι είχε επιστρέψει στο δωμάτιό της όταν χτύπησε η πόρτα. Τότε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις Αρχές, στο δωμάτιο εισήλθε ο @@@@ ο οποίος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του, την κόλλησε στον τοίχο και αποπειράθηκε να την βιάσει!

“Προς μεγάλη έκπληξή μου, είδα τον @@@, ο οποίος σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αφού έσπρωξε την πόρτα με βία, εισήλθε στο δωμάτιό μου, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του, δείχνοντάς μου το μόριο του, ταυτόχρονα έκλεισε την πόρτα. Αστραπιαία όρμησε προς το μέρος μου και με κόλλησε στον τοίχο, πιάνοντάς μου το στήθος και προσπαθώντας πιεστικά να με φιλήσει στο στόμα, λέγοντάς μου με χυδαίες εκφράσεις ότι τώρα θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου! Εγώ σοκαρίστηκα από αυτές του τις ενέργειες και προς στιγμή πάγωσα και δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Εκείνος συνέχισε να με θωπεύει με μανία στο στήθος και τους μηρούς προσπαθώντας να μου αφαιρέσει το εσώρουχο που φορούσα, επιδιώκοντας να συνευρεθεί μαζί μου, χωρίς τη θέληση μου”, είναι τα ακριβή της λόγια.

Σημειώνεται ότι η υπάλληλος της ΕΟΚ φέρεται στη συνέχεια να εκμυστηρεύθηκε το περιστατικό και σε άλλα μέλη της Ομοσπονδίας.

Μάρτυρες

Στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνα κλήθηκε και κατέθεσε τόσο το ίδιο το φερόμενο θύμα όσο και πέντε μάρτυρες τους οποίους πρότεινε. Τελευταίος εξετάστηκε ο @@@@ ο οποίος κατά πληροφορίες αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία κάνοντας λόγο για ασύστολα ψεύδη από την πλευρά της υπαλλήλου. Σημειώνεται ότι λίγα 24ωρα μετά τη γνωστοποίηση της καταγγελίας, τον περασμένο Μάρτιο, η ΕΟΚ είχε εκδώσει μια ανακοίνωση καθώς συνέδεε μια σοβαρή ποινική υπόθεση με τις εκλογές στην Ομοσπονδία!

«Λίγο πριν από τις εκλογές, η επιχείρηση ανάδειξης φερόμενης καταγγελίας και ειδικά ο τρόπος αυτής μέσω διαρροών, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και υπόνοιες. Τα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΟΚ θα επιληφθούν άμεσα επί των δημοσιευμάτων με κάθε νόμιμο μέσο. Ουδείς υπεράνω της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Το ελληνικό μπάσκετ, 6ο στον κόσμο και 3ο στην Ευρώπη, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν και από τίποτα», ανέφερε. 

Από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της υπαλλήλου, Απόστολος Λύτρας, με μια καυστική δήλωση επεσήμανε ότι,

“Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με θλίβει διότι κάνει λόγο για περιστατικό που σκοπό έχει να βλάψει τις εκλογές της Ομοσπονδίας, πράγμα που είναι παντελώς άσχετο, διότι η υπάλληλος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις εκλογές και δεν την ενδιαφέρουν. Είναι τουλάχιστον σοκαριστικό να αναφέρονται τέτοια πράγματα  από ανθρώπους που έχουν τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ στα χέρια τους”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις