Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη
ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη

Μίκης Θεοδωράκης: Αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή για  την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Επιβεβαίωσε τη θέση που κατείχε στο θυμικό των Ελλήνων ο Μίκης Θεοδωράκης, καθώς πλήθος κόσμου προσέρχεται στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου από τις 3 το μεσημέρι τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του. Στο σημείο υπάρχουν αρκετοί αστυνομικό για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

 

Προκειμένου να αποχαιρετίσουν αυτόν που χαρακτηρίστηκε ως ο τελευταίων των μεγάλων Ελλήνων οι περισσότεροι προσέρχονται κρατώντας ένα λουλούδι ή μια ανθοδέσμη, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που κρατούν μουσικά όργανα και παίζουν μελωδίες του μεγάλου μουσουργού.

 

Σήμερα, Δευτέρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι τις 7 το απόγευμα. Την Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και την Τετάρτη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ..

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, στις 3 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού και στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων. Εκεί, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις