Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη ηρωίνη: Κατασχέθηκαν 13,5 κιλά
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη ηρωίνη: Κατασχέθηκαν 13,5 κιλά

Θεσσαλονίκη ηρωίνη: Συνελήφθη 33χρονος Γεωργιανός, που εκτελούσε χρέη αποθηκάριου μεγάλου κυκλώματος.

Έπιασαν τον «αποθηκάριο» οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης της φονικής ηρωίνης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και την ίδια ώρα επιχειρούν να εντοπίσουν και τους «βαρώνους», που κατευθύνουν τη διακίνηση από χώρα του εξωτερικού. ΄Ηδη σε πολυπρόσωπη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Νικόπολης, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη 33χρονος Γεωργιανός, μέλος του καρτέλ, στην κατοχή του οποίου, σε αυτοκίνητο και οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13,5 κιλά «λευκού θανάτου». Θα διαμοιράζονταν σε εκατομμύρια δόσεις, ικανίες να προκαλέσουν τον θάνατο σε αμέτρητους άτυχους χρήστες, εθισμένους στις παραισθήσεις των επικίνδυνων ουσιών.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, «στη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού, σημαντικού στελέχους ενός πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος, με ρόλο την παραλαβή από έτερα μέλη του κυκλώματος ποσοτήτων ηρωίνης, την απόκρυψη – αποθήκευσή της και την διακίνησή της εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης». Για τις συνθήκες σύλληψης του Γεωργιανού «αποθηκάριου», η Αστυνομία παραθέτει τα πάρα κάτω στοιχεία:

Στη Νικόπολη η επιχείρηση

«Ειδικότερα, απογευματινές ώρες, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, ανωτέρω δράστης εντοπίστηκε να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κινούμενος στην περιοχή της Νικόπολης, οπότε και συνελήφθη». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, το αυτοκίνητο ανήκει στην αδελφή του συλληφθέντα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα αυτό, αλλά και στην οικία του 33χρονου Γεωργιανού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 27 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 13.852 γραμμαρίων.

Τις ίδιες ώρες, εξαρθρωνόταν από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αρτέμιδα, Ρέντη, Σπάτα), ημεδαπός και τέσσερις (4) αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερο μέλος του κυκλώματος.

Τα μέλη της οργάνωσης πέραν των άλλων είχαν στη διάθεσή τους και συσκευή jammer, για να μπλοκάρουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες και αστυνομικών, στην περίπτωση που ήταν κοντά τους… «Στο πλαίσιο δράσεων», αναφέρει η Αστυνομία «για την αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, εντοπίστηκαν τα μέλη της και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση».

Πάνω από 68 κιλά

Συνολικά, από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 68 κιλά και 840 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 15.250 ευρώ, 26 φυσίγγια, γεμιστήρα, 18 κινητά τηλέφωνα, 2 οχήματα (αυτοκίνητο και φορτηγό) και ηλεκτρονική συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις