Αποστολάκης: Αρνείται την υπουργοποίηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: Αρνείται την υπουργοποίηση.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Αποστολάκης: Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τον Βαγγέλη Αποστολάκη να αναθεωρήσει.

31.08.2021 | 13:44

Η υπουργοποίηση του Βαγγέλη Αποστολάκη υπήρξε σίγουρα έκπληξη για τους πολλούς που δεν γνώριζαν ότι η θέση του είχε προταθεί εδώ και λίγο καιρό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Αποστολάκης μίλησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πριν από 1 εβδομάδα, λέγοντάς του για την πρόταση που του είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμμετάσχει στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. «Θα επιθυμούσα να είμαι πρόσωπο κοινής αποδοχής, να έχω τη σύμφωνη γνώμη τη δική σου και της Φώφης Γεννηματά», είπε ο κ. Αποστολάκης στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας απάντησε «δεν μπορώ να δώσω την συναίνεσή μου γιατί θεωρώ ότι προέρχεσαι από τον προοδευτικό, δημοκρατικό χώρο και προσχωρείς στη Δεξιά». Ο κ. Αποστολάκης απάντησε «Πρόεδρε, θα αποδεχθώ μια θέση που αφορά τη θωράκιση της χώρας από τις πυρκαγιές και εκτιμώ ότι είναι ένα εθνικό θέμα». Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο ώρες από την ανακοίνωση  που περιελάμβανε την έκπληξη του Βαγγέλη Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η βόμβα έσκασε. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις οξύτατες αντιδράσεις που προέκυψαν από την Κουμουνδούρου με αφορμή την υπουργοποίησή του, ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται τη θέση. Ο χαρακτηρισμός «αποστάτης», που χρησιμοποιήθηκε φαίνεται πως λειτούργησε στο θυμικό του πρώην υπουργού και δεν αποδέχθηκε τη θέση. Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Δεν υπήρχε διακομματική συναίνεση

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα ieidiseis ο κ.Αποστολάκης είπε: «Αυτό έγινε (σ.σ. η αρχική αποδοχή της πρότασης) με την προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη». Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός ολίγου επίσημη ανακοίνωση.

 

Exit mobile version