Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός σήμερα 31/8: Ανακοινώνεται το νέο υπουργικό σχήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός σήμερα 31/8: Ανακοινώνεται το νέο υπουργικό σχήμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο, με τη νέα του σύνθεση, θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Στις 11 το πρωί θα ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από το γραφείο του πρωθυπουργού. Η λακωνική ανακοίνωση έχει ως εξής: Στις 11:00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Oρισμένα στελέχη, σύμφωνα με το Cnn, προεξοφλούν ότι η δράση που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, θα αντανακλάται στο εύρος των προσώπων αλλά και της ανακατανομής των ρόλων που θα αποτελέσουν την διάταξη δυνάμεων με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει να πορευτεί, εκτός απροόπτου, έως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Στον ίδιο καμβά ο πρωθυπουργός φέρεται, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, έτοιμος να επιβραβεύσει, διά της αναβάθμισης υφυπουργούς αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων. Στο πεδίο αυτό δεν αποκλείονται επιλογές με «γεωγραφικό συμβολισμό», όπως περιγράφεται, από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης. Στις ανακοινώσεις που θα γίνουν, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται και τουλάχιστον ένα όνομα έκπληξη που θα πάρει θέση στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.

Ανασχηματισμός: Πέντε πρόσωπα «κλειδιά»

Στη βαθμίδα των υπουργών, φαίνεται ότι πέντε πρόσωπα αποτελούν, τα «κλειδιά» αυτών των αλλαγών, με κάποια εξ’αυτών σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, να μην βλέπουν την έξοδο από την κυβέρνηση αλλά να αναλαμβάνουν άλλα χαρτοφυλάκια. Τα ηνία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας και Άμυνας, για διαφορετικούς λόγους, μπορεί να αλλάξουν χέρια ενώ από τις δυσκολίες στη συμπλήρωση των κενών κομματιών στο πάζλ του ανασχηματισμού θα εξαρτηθεί η αλλαγή ηγεσίας και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκτός του κάδρου των αλλαγών, όπως εκτιμούσαν αξιωματούχοι, θα βρεθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μαζί με τους αμετακίνητους επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Εργασίας και Ενέργειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις