Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

13

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεκαπενταύγουστος βομβιστές: Τρεις συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος βομβιστές: Τρεις συλλήψεις

Δεκαπενταύγουστος βομβιστές: Στην κατοχή των εμπλεκομένων βρέθηκαν πυροκροτητες συνδεδεμένοι με βραδύκαυστο φυτίλι.

Έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, στην Κέρκυρα, οι «βομβιστές του Δεκαπενταύγουστου»! Ο λόγος για δύο Αλβανούς υπηκόους κι έναν Έλληνα, οι οποίοι κατηγορούνται για την ισχυρή έκρηξη σε Α.Τ.Μ. της Λευκίμης, ξημερώματα της 15ης Αυγούστου, σε ημέρα που προσέβλεπαν λόγω των τουριστών ότι το Αυτόματο Μηχάνημα Αναλήψεων θα περιείχε μεγάλο ποσό. Όμως, από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το Α.Τ.Μ και οι δράστες έφυγαν άπρακτοι. Οι τρεις μαζί με δύο ακόμη άτομα, είχαν εντοπιστεί εδώ και ημέρες καθώς μετέφερσν με φουσκωτό εκρηκτικές ύλες και άλλα σύνεργα, πρόσφορα για τις ανατινάξεις Α.Τ.Μ. στο νησί της Κέρκυρας. Ώστόσο, είχαν συλληφθεί για κατοχή εκρηκτικών, ενώ συνεχιζόταν η έρευνα της Ασφάλειας του «νησιού των Φαιάκων» καθώς υπήρχαν υποψίες εμπλοκής τους στην έκρηξη του Α.Τ.Μ.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Έτσι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση «από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, που μεταξύ άλλων, περιελάμβανε την ανάλυση-αξιολόγηση κατασχεθέντων ευρημάτων και μεθοδολογίας δράσης, προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή των τριών ατόμων -δύο αλλοδαπών, 41 και 46 ετών και ενός 34χρονου ημεδαπού- στην απόπειρα διακεκριμένης κλοπής με χρήση εκρηκτικών υλών από ΑΤΜ στην περιοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 15.08.2021»

Εκρηκτικός μηχανισμός

Σε ό,τι αφορά την έκρηξη στο Α.Τ.Μ., η Αστυνομία σημειώνει ότι «ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 15.08.2021, στην περιοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας, σημειώθηκε απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ με χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του, ενώ την έρευνα για την υπόθεση είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας». Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση και εν τέλει οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν, στην περιοχή της Λευκίμμης, τους δύο Αλβανούς υπηκόους και τον ημεδαπό, για τα αυτόφωρα αδικήματα της πλαστογραφίας και της νομοθεσίας περί όπλων –κατά περίπτωση-καθώς οι αλλοδαποί στον αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν πλαστά δελτία ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τσεκούρι.

Εμπλέκονται και σε ληστεία στην Κορώνη

Από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών και της ανακριτικής διαδικασίας, που ακολούθησε, για την αποκάλυψη της συνολικής δράσης των προαναφερόμενων τριών συλληφθέντων, προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση έκρηξης του ΑΤΜ στην περιοχή της Λευκίμμης, ενώ επιπλέον για τους αλλοδαπούς, προέκυψε ότι είναι εμπλεκόμενοι και σε υπόθεση ληστείας του 2011 στην περιοχή Κορώνη της Καλαμάτας». Είχε προηγηθεί στις 21 Αυγούστου, αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε σκάφος (φουσκωτό) να προσαράζει σε λιμάνι βορειοανατολικά της Κέρκυρας.

Πυροκροτητες και φυτίλι

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις πυροκροτητές, εκ των οποίων ο ένας ήταν συνδεδεμένος με βραδύκαυστο φυτίλι, ενώ όπως προέκυψε το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο από το έτος 2011, μετά από περιστατικό ληστείας σε βάρος του ιδιοκτήτη αυτού, σε οικία σε περιοχή της Καλαμάτας και κατά τον εντοπισμό του έφερε πλαστές πινακίδες οχήματος ιδίου τύπου, το οποίο κυκλοφορεί νόμιμα. Οι έρευνες για τη δράση των συλληφθεντων, συνεχίζονται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις