Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οικονόμου ανασχηματισμός: Ευθύνη του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου ανασχηματισμός: Ευθύνη του πρωθυπουργού

Οικονόμου ανασχηματισμός: Η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα σενάρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στα σχετικά ερωτήματα, τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο τροποποίησης του κυβερνητικού σχήματος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο μόνος που γνωρίζει σε όλη της την έκταση τη μεγάλη εικόνα, είναι αυτός που έχει, όχι μόνο το προνόμιο συνταγματικά, αλλά την ευθύνη απέναντι στην ισχυρή πλειοψηφία που του έδωσε την εντολή να κυβερνά να παίρνει τις αποφάσεις για να διαμορφώνονται κάθε φορά οι καλύτεροι δυνατοί όροι ώστε να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά».

«Το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον πρωθυπουργό. Αυτό έγινε μέχρι τώρα, αυτό θα γίνει και στα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Αναφορικά με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως αύριο στις 11:00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα θα γίνει ενημέρωση για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις οργανώσεις κοινωνίας πολιτών και την εθελοντική απασχόληση. Την Τετάρτη το πρωί ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum, που γίνεται στη Σλοβενία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις