Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Κάνναβη στις ρεζέρβες
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Κάνναβη στις ρεζέρβες

Διακίνηση ναρκωτικών: Οι δύο σκύλοι του τελωνείου Ευζώνων ανακάλυψαν κάνναβη στο εσωτερικό πέντε ελαστικών.

Οι ρεζέρβες του μεγάλου φορτηγού, ο οδηγός του οποίου επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα, προερχόμενος από τη Β. Μακεδονία, δεν περιείχαν μόνο… αέρα. Οι δύο ειδικά εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών σκύλοι του Τελωνείου των Ευζώνων, ανακάλυψαν ότι περιείχαν και πολύ μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών! Ούτε λίγο, ούτε πολύ, το βάρος της κάνναβης μέσα στις πέντε ρεζέρβες του φορτηγού, ξεπερνούσε τα ενενήντα κιλά! Το μπλόκο στο φορτηγό, που ερχόταν από τη Βόρειο Μακεδονία, είχε ήδη γίνει από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς θεωρήθηκαν ύποπτες οι κινήσεις του οδηγού, αλλά και γιατί και στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν οργανωθεί από λαθρέμπορους που εδρεύουν στη Β. Μακεδονία αποστολές ακατέργαστης κάνναβης με διάφορους τρόπους.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Δεν γνώριζαν, όμως, που μπορεί να είναι κρυμμένα τα ενενήντα κιλά των ναρκωτικών αφού από την πρώτη αυτοψία όλα έδειχναν «καθαρά» στο φορτηγό. Εκεί ήταν που ανέλαβαν οι δύο σκύλοι-ανιχνευτές. Όταν έφθασαν και στις ρεζέρβες με τα γαυγίσματά τους «ενημέρωσαν» τους εκπαιδευτές τους ότι τα ναρκωτικά ήταν μέσα στις ρόδες! Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ογδόντα οκτώ συσκευασίες, συνολικά 90,5 κιλών ακατέργαστης κάνναβης. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη και ανακρίνεται, ενώ η έρευνα των τελωνειακών συνεχίζεται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη να γίνει γνωστό το κύκλωμα στο οποίο θα κατέληγε εντός της χώρας η μεγάλη ποσότητα κάνναβης. Η δεύτερη να εντοπιστούν οι οργανωτές και οι διασυνδέσεις τους με ελληνικά κυκλώματα, που έχουν έδρα τη Β. Μακεδονία.

Μεγάλη φυτεία στην Υπάτη

Τις ίδιες ώρες, φυτεία με 904 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε μέσα σε ρέμα με πυκνή βλάστηση, σε αγροτική περιοχή της Υπάτης Φθιώτιδας. Ο εντοπισμός της φυτείας, η οποία εκτεινόταν σε έξι, ειδικά διαμορφωμένους χώρους, συνολικής έκτασης 500 μέτρων, έγινε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Λαμίας. Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,30 έως και 2,05 μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης, κοντά στον χώρο της φυτείας, εντοπίστηκε αυτοσχέδιο κατάλυμα διαμονής, καθώς και διάφορα σύνεργα πρόσφορα για την περιποίηση – πότισμα των δενδρυλλίων [σκαπτικά και άλλα εργαλεία, λάστιχο 50 μέτρων, λίπασμα, γεννήτρια και αντλία νερού κ.α.], τα οποία κατασχέθηκαν. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας και στοιχεία, πέραν των άλλων περιμένει η Ασφάλεια Λαμίας από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών, όπου έχουν αποσταλεί τα κατασχεθέντα στη φυτεία προκειμένου μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων να ταυτοποιηθούν οι καλλιεργητές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις