Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κιτρινισμένα νύχια αίτια: Οι εύκολοι τρόποι για να τα λευκάνετε στη στιγμή
PLUS

Κιτρινισμένα νύχια αίτια: Οι εύκολοι τρόποι για να τα λευκάνετε στη στιγμή

Κιτρινισμένα νύχια αίτια: Δείτε τις αιτίες που μπορεί να συνδέονται με το κιτρίνισμα των νυχιών και τι μπορείτε να κάνετε για να το σταματήσετε

Τα κιτρινισμένα νύχια συνήθως σημαίνουν λοίμωξη ή μύκητες. Μπορεί επίσης να προκαλούνται από κάποιο βερνίκι ή αλλεργική αντίδραση.
Περιστασιακά τα κιτρινισμένα νύχια μπορεί να είναι σύμπτωμα πιο σοβαρού προβλήματος, όπως χρόνιων πνευμονικών παθήσεων, λεμφικών αποφράξεων , ακόμη και ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Εάν τα νύχια σας έχουν υποστεί ζημιά από βαφές ή άλλα προϊόντα, η ανάπτυξη νέων νυχιών θα πρέπει να έχει ένα υγιές, καθαρό χρώμα.

Εάν τα νύχια σας εξακολουθούν να είναι κίτρινα, μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο στο σώμα σας. Μερικές φορές τα κίτρινα νύχια μπορεί να είναι ένδειξη για κάτι πιο σοβαρό. Η ανεπάρκεια βιταμινών ή μετάλλων μπορεί να προκαλέσουν κίτρινο χρώμα στα νύχια και η λήψη ενός συμπληρώματος πολυβιταμινών μπορεί να σταματήσει το πρόβλημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νύχια που παραμένουν κίτρινα παρά την επανειλημμένη θεραπεία μπορεί να είναι σύμπτωμα παθήσεων του θυρεοειδούς, ψωρίασης ή διαβήτη. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα κιτρινισμένα νύχια μπορεί να υποδηλώνουν την παρουσία καρκίνου του δέρματος. Μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο κίτρινου νυχιού (YNS) χαρακτηρίζεται από κιτρινισμένα νύχια και αναπνευστικά ή λεμφικά προβλήματα.

Κιτρινισμένα νύχια – Αντιμετώπιση

Η θεραπεία των κίτρινων νυχιών θα εξαρτηθεί από την αιτία. Πιθανότατα, τα νύχια σας έχουν αποχρωματιστεί λόγω μιας λοίμωξης που έχετε ή ενός προϊόντος που χρησιμοποιήσατε. Οι παρακάτω θεραπείες θα σας βοηθήσουν, ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είναι πάντα αποτελεσματικές.

Λάδι τσαγιού

Εάν τα νύχια σας έχουν αποχρωματιστεί λόγω βακτηριακής λοίμωξης ή μύκητα, το έλαιο τσαγιού είναι οποιαδήποτε εύκολη θεραπεία που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ανακατέψτε μια σταγόνα λάδι τσαγιού με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και σκουπίστε. Μελέτη έχει δείξει ότι το έλαιο τσαγιού μπορεί αποτελεσματικά να σταματήσει την ανάπτυξη του μύκητα των νυχιών.

Μαγειρική σόδα

Ο μύκητας μπορεί να αναπτυχθεί μόνο σε περιβάλλον όπου το επίπεδο pH είναι όξινο. Το μούλιασμα των ποδιών σε ζεστό νερό αναμεμειγμένο με μαγειρική σόδα μπορεί να εμποδίσει τη διάδοση του μύκητα. Η μαγειρική σόδα δημιουργεί ένα αλκαλικό περιβάλλον και μπορεί να αφήσει τα νύχια πολύ πιο καθαρά.

Λάδι ρίγανης

Το λάδι ρίγανης έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι αποτελεσματικό ενάντια στα βακτήρια και τους μύκητες, κάτι που το καθιστά μια εξαιρετική θεραπεία αν δεν είστε σίγουροι τι προκαλεί τα κιτρινισμένα νύχια. Παρόμοια με τη χρήση του ελαίου τσαγιού για θεραπεία, το έλαιο ρίγανης πρέπει να αναμιγνύεται με ένα άλλο έλαιο πριν εφαρμοστεί τοπικά στα προσβεβλημένα νύχια.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην αποτελεσματική λεύκανση των δοντιών όταν συνδυάζεται με μαγειρική σόδα και είναι ένα κοινό συστατικό στη λεύκανση της οδοντόκρεμας. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει «οξειδωτικές» ικανότητες, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό στην αφαίρεση λεκέδων. Η βαφή από σκούρο βερνίκι νυχιών μπορεί να εισχωρήσει στο σμάλτο των νυχιών, αφήνοντάς τα μόνιμα λεκιασμένα. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπαίνει βαθιά στο νύχι και τα φωτίζει, παρόμοια με τον τρόπο που το λευκαντικό αφαιρεί το χρώμα από τα μαλλιά.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι βοηθά τα κύτταρα να διατηρούν την υγρασία τους και να δείχνουν πιο υγιή. Το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας αποκτούν μια όψη ζωντάνιας όταν έχετε άφθονη βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε έχει επίσης είναι κλινικά μελετημένο ότι είναι επιτυχημένη θεραπεία για το σύνδρομο των κίτρινων νυχιών. Το σύνδρομο των κίτρινων νυχιών είναι μια κατάσταση που προκαλεί αποχρωματισμό, ραβδώσεις και παχιά στα νύχια. Δεδομένου ότι η βιταμίνη Ε διεγείρει την υγιή ανάπτυξη των νυχιών, μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά ή να ληφθεί από το στόμα για να βοηθήσει τα νύχια σας να αναπτυχθούν γρήγορα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις