Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία Θεσσαλονίκη: Καταζητούταν επί ενάμισο χρόνο
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Καταζητούταν επί ενάμισο χρόνο

Ληστεία Θεσσαλονίκη: Ο δράστης κατηγορείται και ως βασικό μέλος της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Οι πρώτες φωτογραφίες του επί ενάμισο χρόνο καταζητούμενου για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών, του 48χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 9 Αυγούστου μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, γίνεται με εισαγγελική διάταξη, στην προσπάθεια των Αρχών να πληροφορηθούν για τις κινήσεις του όλο το χρονικό διάστημα, που κατάφερνε να αποφεύγει τη σύλληψη.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος με επιστολές του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει υποστηρίξει ότι η «Επαναστατική Αυτοάμαυνα» είχε σταματήσει τη δράση της, ήδη από το 2017 και για ιστορικούς λόγους κρατούνταν τα όπλα της, που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, δεν είχε πια το μούσι με το οποίο εικονιζόταν παλαιότερα σε φωτογραφίες ενώ χρησιμοποιούσε και γυαλιά μυωπίας, στην προσπάθειά του να αλλάζει την εμφάνισή του.

Η ληστεία στο Χαλάνδρι

Έχει κατηγορηθεί, εκτός από την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και για ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι στη διάρκεια της οποίας, τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότητη του καλάσνικοφ που κρατούσε από σφαίρα στο πόδι. Τότε, είχε συλληφθεί συνεργός του, ο οποίος παλαιότερα είχε κατηγορηθεί και εκτίσει ποινή για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», μαζί με τον Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα.

Ο Χατζηβασιλειάδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση της ‘Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία ξεκίνησε το 2014 με απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη, για ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ίδιου κόματος, για πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι και για ρίψη χειροβομβίδας στη γαλλικήα πρεβσεία στη Βασ. Σοφίας. Από τις ενέργειες είχαν μείνει πίσω τραυματίες. Σε ό,τι φορά τη ληστεία στη Θεσσαλονίκη, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι «ο συλληφθείς νωρίτερα πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα σε περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης και διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Η διαφυγή

Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν να κινείται οδηγώντας κλεμμένο αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.275 ευρώ, που προέρχονταν από την ληστεία, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov , 30 φυσίγγια και ασύρματος. Επιπλέον, εντοπίστηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα, με την οποία είχε διαφύγει αρχικά, για την οποία προέκυψε πως ήταν επίσης κλεμμένη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις