Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να ξεβαφτώ σωστά: Ποιο προϊόν ντεμακιγιάζ να επιλέξεις για την επιδερμίδα σου
PLUS

Πώς να ξεβαφτώ σωστά: Ποιο προϊόν ντεμακιγιάζ να επιλέξεις για την επιδερμίδα σου

Πώς να ξεβαφτώ σωστά: Τα διαφορετικά προϊόντα ντεμακιγιάζ που κυκλοφορούν στην αγορά και ποιο να επιλέξεις

Η διαδικασία του ντεμακιγιάζ αποτελεί ίσως το πιο βαρετό κομμάτι στην περιποίηση του προσώπου κάθε γυναίκας. Ωστόσο, πρόκειται, ίσως για το πιο απαραίτητο. Ένα καλό ντεμακιγιάζ, δεν απομακρύνει απλά τα προϊόντα makeup, αλλά αφαιρεί και τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα από την ατμόσφαιρα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί πως ένα σωστό ντεμακιγιάζ, «προετοιμάζει» την επιδερμίδα για την περιποίηση που θα ακολουθήσει – είτε με ορό, είτε με κρέμα. Αυτό βοηθά το προϊόν να εισχωρεί καλύτερα στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος και έτσι, ενισχύεται η δράση του.

Μην ξεχνάς, πως όπως κάνεις με την κρέμα προσώπου σου πρέπει να κάνεις και με το προϊόν ντεμακιγιάζ. Είναι πολύ σημαντικό να είναι ανάλογο του τύπου της επιδερμίδας σου ώστε να μην προκαλεί ξηρότητα ή ερεθισμούς. Εκτός αυτού, για να διατηρήσετε την υγιή και νεανική σας όψη, το πρώτο και το τελευταίο βήμα της beauty routine σας πρέπει να είναι ο καλός καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ. Τo να απομακρύνεις εύκολα κι αποτελεσματικά το μακιγιάζ λοιπόν, μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι σίγουρα παραπάνω από απαραίτητη. Ομολογουμένως, στην αγορά διατίθενται προϊόντα ντεμακιγιάζ σε διάφορους τύπους και δρουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Ενδεικτικά, οι διαφορετικοί τύποι ντεμακιγιάζ για να επιλέξεις το κατάλληλο για σένα:

  • Αφρός Καθαρισμού – Ένας καλό τρόπος για την αντιμετώπιση της ακμής, είναι ο ενργός αφρός. Απομακρύνει χωρίς τριβή το υπερβολικό σμήγμα και τους ρύπους, ενώ προσφέρει σμηγματορρυθμιστική και αντιβακτηριδι- ακή δράση.
  • (Απαλό) Γαλάκτωμα Καθαρισμού – Αφαιρεί τις τοξίνες, τους ρύπους και το μακιγιάζ αφήνοντας την επιδερμίδα ελαστική και ενυδατωμένη, χωρίς να αφήνει καμία αίσθηση λιπαρότητας. Ενδείκνυται για καθημερινό ντεμακιγιάζ και κυρίως για «κανονικό» τύπο δέρματος.
  • Ντεμακιγιάζ ματιών – Για τα μάτια (αλλά και τα χείλη), καλό θα ήταν προτιμήσεις ένα εξειδικευμένο προϊόν για την απομάκρυνση ακόμα και του αδιάβροχου μακιγιάζ.
  • Έλαιο καθαρισμού – Για αποτελεσματική αφαίρεση και του πιο σταθερού μακιγιάζ δοκιμάστε λάδι καθαρισμού και ντεμακιγιάζ.
  • Τονωτική λοσιόν – Δεν βοηθά τόσο στο ντεμακιγιάζ, αλλά είναι ένα απαραίτητο βήμα μετά τον καθαρισμό και πριν από την ενυδάτωση της επιδερμίδας.
  • (Αφρίζον) Αναζωογονητικό τζελ – Απομακρύνει τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα, ενώ συσφίγγει τους πόρους των λιπαρών επιδερμίδων.
  • (Διφασικό) Νερό Micellaire – Αφαιρεί ακόμη & το πιο ανθεκτικό, αδιάβροχο μακιγιάζ πολύ εύκολα και γρήγορα. Μία ασφαλή και αποτελεσματική επιλογή για τις περισσότερες επιδερμίδες.
  • Καθαριστικό Βalm – Αφαιρεί και καθαρίζει σε βάθος, θρέφει και βοηθά στην ανανέωση της επιδερμίδας, χαρίζοντας μια λαμπερή όψη.

Tip: Κάθε φορά που είναι να χρησιμοποιήσεις προϊόν ντεμακιγιάζ για να αφαιρέσεις το αδιάβροχο μακιγιάζ σου, πέρασε ταμποναριστά από την επιδερμίδα σου μια πετσέτα ή λίγο βαμβάκι βρεγμένο με χλιαρό νερό. Επίσης, «λέμε όχι» στα μωρομάντιλα!

Αναμφίβολα, τα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι μια έξυπνη και πρακτική λύση και πλέον, η σύνθεση τους, έχει εξελιχθεί και έχει εμπλουτιστεί με ενυδατικά και απαλυντικά συστατικά. Η χρήση τους, ωστόσο, θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση και όχι κανόνα στην καθημερινή σου ρουτίνα. Όσο καλή και αν είναι η ποιότητά τους, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ένα προϊόν καθαρισμού πλούσιο σε ενεργά συστατικά και φιλικό προς την επιδερμίδα.

Τέλος, μετά το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό, μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου για να ολοκληρωθεί η περιποίηση. Ένα όμορφο δέρμα είναι αποτέλεσμα σωστής περιποίησης, η οποία ξεκινά από το καλό ντεμακιγιάζ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις