Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έγκλημα στη Μεσαρά – 39χρονος: Πού κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Μεσαρά – 39χρονος: Πού κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας

Έγκλημα στη Μεσαρά - 39χρονος: Το «κλειδί» για την εξιχνίαση είναι ο τρόπος εκτέλεσης του θύματος- Πού στρέφονται οι έρευνες

Καρτέρι είχε στήσει ο δολοφόνος του 39χρονου κτηνοτρόφου που από έπεσε νεκρός από σφαίρες πυροβόλου όπλου το βράδυ στο χωριό Πετροκεφάλι Μεσσαράς Ηρακλείου. Ο δράστης – ή οι δράστες – της δολοφονίας είχαν κρυφτεί περιμένοντας το θύμα να μείνει μόνο του και τότε τον πυροβόλησαν πέντε φορές με κυνηγετικό όπλο, μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του. Φαίνεται ότι είχαν στήσει καρτέρι και παρακολουθούσαν το θύμα, σενάριο που ενισχύεται από το γεγονός ότι γύρω από το σπίτι βρίσκονται πολλές ελιές, όπου θα μπορούσαν να κρυφτούν. Στο σπίτι αυτό ο άνδρας διέμενε με την οικογένειά του, ενώ εκείνη την ώρα φαίνεται να απουσίαζαν κάποια από τα μέλη. Το θύμα, καθόταν στη βεράντα με την κόρη του όταν και “γαζώθηκε” από αγνώστους.

Ο δράστης ή οι δράστες του εγκλήματος αρχικά κατευθύνθηκαν στο ποιμνιοστάσιο, όπου κατά πληροφορίες βρισκόταν ένας Ρουμάνος εργάτης. Εκεί έπεσαν δύο πυροβολισμοί και αμέσως μετά ακούστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, άλλοι τρεις πυροβολισμοί.

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Σύμφωνα με το Cretalive οι έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν ότι το «κλειδί» βρίσκεται στον τρόπο εκτέλεσης του 39χρονου, ο οποίος είναι άκρως αποκαλυπτικός του μίσους που έτρεφε ο δράστης για το πρόσωπο του θύματος. Και για το λόγο αυτό «ανασύρουν» φακέλους από το παρελθόν και συλλέγουν πληροφορίες για το σήμερα. Το εγκληματολογικό «σαρώνει» την περιοχή για να ερευνηθεί κάθε πιθανό σημείο ώστε να προσδιοριστεί η διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης για την φονική ενέδρα, ενώ καταλυτικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει και η σάρωση των κεραιών που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται πως ήξεραν καλά τις κινήσεις και τις συνήθειες του θύματος. Εκμεταλλευόμενος/οι το πυκνό σκοτάδι της νύχτας, την ερημιά της περιοχής, εκτιμάται ότι έφθασε/αν στο σημείο της δολοφονίας μέσα από τα χωράφια και αιφνιδίασε/αν τον 39χρονο, του οποίου η μονοκατοικία είναι σε απόμερο σημείο. Σημειώνεται ότι τα τραύματα του θύματος εντοπίζονται στη δεξιά πλευρά, κεφάλι, χέρι και κοιλιακή χώρα. Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο 39χρονος μέχρι και πριν λίγες ημέρες είχε θέματα με κάποια χωράφια και αντιδικίες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 6:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Πνεύματος Πετροκεφαλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις