Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ / Επανάσταση 1821: Ο ΑΘΗΝΑ 9.84 για την επέτειο των 200 χρόνων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επανάσταση 1821: Ο ΑΘΗΝΑ 9.84 για την επέτειο των 200 χρόνων

Επανάσταση 1821: Στο επίκεντρο είναι η σταδιακή συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους, μέσω των Εθνοσυνελεύσεων και της κατοχύρωσης Συνταγματικών κειμένων.

Την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, 1 με 2 το μεσημέρι, από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο, η εκπομπή «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ» με τον Γιώργο Αποστολίδη, παρουσιάζει πτυχές των γεγονότων από την πορεία του Αγώνα για την ανεξαρτησία των Ελλήνων. Στα ωριαία αφιερώματα, αναλύονται θέματα που συνδέουν την εποχή με όσα ζούμε και βιώνουμε σήμερα. Φιλοξενούνται ιστορικοί, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και άνθρωποι του Πολιτισμού που φωτίζουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, επιλεγμένα θέματα. Την επιστημονική επιμέλεια των εκπομπών, έχει η δρ. Ιστορίας του ΕΚΠΑ και φιλόλογος, Σοφία Καρύμπαλη- Κυριαζή.

Στις 27 Aυγούστου, στο επίκεντρο είναι η σταδιακή συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους, μέσω των Εθνοσυνελεύσεων και της κατοχύρωσης Συνταγματικών κειμένων παράλληλα με τον αγώνα.

Οι συμμετέχοντες

Ο καθηγητής Νομικής και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου Σπύρος Φλογαΐτης χαρτογραφεί τις προσπάθειες πολιτικής συγκρότησης της επόμενης ημέρας της χώρας με στόχο τη δημιουργία ενός κράτους με διοικητικές δομές, που να είναι σε θέση να συνομιλεί με την Ευρώπη. Ο Διευθυντής στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, Σωτήρης Ριζάς παρουσιάζει πτυχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, μιλώντας και για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε η διπλωματία κατά την Επαναστατική περίοδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις