Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανή οικιακή βοηθός: Λήστευε με υπνωτικά χάπια
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανή οικιακή βοηθός: Λήστευε με υπνωτικά χάπια

Γεωργιανή οικιακή βοηθός: Συνελήφθη στα διόδια Αφιδνών μετά τη δεύτερη φορά που νάρκωσε την ηλικιωμένη.

Αντί να της χορηγεί την φαρμακευτική αγωγή, που είχαν ορίσει οι γιατροί, μια γυναίκα από τη Γεωργία, που είχε προσληφθεί από ηλικιωμένη ως οικιακή βοηθός για τη δύσκολη καθημερινότητά της, της χορηγούσε ναρκωτικά χάπια και όταν εκείνη έπεφτε σε λήθαργο, τη λήστευε! Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξετυλιγόταν, όπως όλα δείχνουν, τις τελευταίες ημέρες σε σπίτι ηλικιωμένης, στον Αλμυρό του Βόλου. Μετά την τελευταία νάρκωση και ληστεία ενός ρολογιού μεγάλης αξίας, το οποίο έβγαλε από το χέρι της ηλικιωμένης, η δράστις, επιχείρησε να διαφύγει με αυτοκίνητο από τον Αλμυρό με κατεύθυνση την Αθήνα. Όμως, το θύμα της ξύπνησε, κατάλαβε τι είχε συμβεί και ενημέρωσε την Αστυνομία με τη βοήθεια των συγγενών της.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση και τελικά η Γεωργιανή οικιακή βοηθός εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στα διόδια των Αφιδνών και οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Βόλου. Για το απίστευτο γεγονός, που είχε κάποια χρόνια να συμβεί στη χώρα, η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι συνελήφθη βραδινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, μία αλλοδαπή, για ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένης στον Αλμυρό, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Άγνωστη ουσία στο γάλα της

«Ειδικότερα», συνεχίζει, «σύμφωνα με καταγγελία που προηγήθηκε, η αλλοδαπή, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός, το πρωί του Σαββάτου, στον Αλμυρό, κατά τη διάρκεια ετοιμασίας του πρωινού της παθούσας, έριξε άγνωστη μέχρι στιγμής ουσία στο γάλα της, με αποτέλεσμα να κοιμηθεί. Στη συνέχεια, η δράστιδα αφαίρεσε από το χέρι της ένα ρολόι, μεγάλης χρηματικής αξίας και αποχώρησε από την οικία. Επιπλέον, καταγγέλθηκε ότι και στις 20-08-2021, το πρωί, έλαβε χώρα παρόμοιο περιστατικό σε βάρος της παθούσας, από το πορτοφόλι της οποίας αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις η δράστιδα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στα διόδια των Αφιδνών Αττικής και ακολούθως προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, όπου και συνελήφθη.

Βρέθηκαν 16 υπνωτικά χάπια

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που ερευνά αν υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Η υπόθεση της «αποκλειστικής νοσοκόμας»

Πριν από πέντε χρόνια, στην Αθήνα, είχε συλληφθεί μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία συστηνόταν σαν «αποκλειστική νοσοκόμα» με σκοπό να εξασφαλίζει είσοδο και παραμονή σε σπίτια ανθρώπων που είχαν ανάγκη, να τους ναρκώνει με υπνωτικά χάπια και να αφαιρεί χρήματα και κοσμήματα. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε, τότε, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης για ληστεία, ενώ σε βάρος της εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση εξαετούς κάθειρξης επίσης για ληστεία. Διαπιστώθηκε η διάπραξη εκ μέρους της έξι ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η συλληφθείσα, από το 2011 επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένους ή με τα παιδιά αυτών στους οποίους εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός, με σκοπό την πρόσληψή της ως αποκλειστική εσώκλειστη.

 

 

Αγγελίες σε ιστοσελίδες

Για να εντοπίσει τα θύματά της αναζητούσε σε ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας ηλεκτρονικές αγγελίες από ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν κινητικές δυσκολίες και ως επί των πλείστων σοβαρά προβλήματα υγείας και κατά την επικοινωνία μαζί τους, συστηνόταν με διαφορετικά κάθε φορά στοιχεία. Στη συνέχεια, αφού εντόπιζε τα θύματά της, μετέβαινε στις οικίες των ηλικιωμένων για να αναλάβει τα καθήκοντά της. Εκεί, κατά την διάρκεια της ενασχόλησής της με τις οικιακές εργασίες, έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία και έριχνε υπνωτικές ουσίες στα υγρά που έπιναν οι παθόντες, με αποτέλεσμα να χάνουν τις αισθήσεις τους. Ακολούθως, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, τόσο από τους χώρους των οικιών όσο και από τα χέρια και τον λαιμό των παθόντων.

Αξίζει να σημειωθεί, τόνιζε η Αστυνομία, ότι η χορήγηση υπνωτικών ουσιών, έθετε τους ηλικιωμένους σε κίνδυνο ζωής, αφού επρόκειτο για ανθρώπους με βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν και ασθενείς οργανισμούς. Μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες και ακολούθως νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία για αρκετό χρονικό διάστημα. Που σημαίνει ότι χρειάζεται σωστή έρευνα για την πρόσληψη οικιακών βοηθών μέσω αναγνωρισμένων γραφείων-επιχειρήσεων γιατί αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γίνονται «ένα» με την οικογένεια αλλά και κάποιες χρησιμοποιούν την ιδιότητα μόνο για να κλέψουν και να εξαφανισθούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις