Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνατοι νέων – κορονοϊός: Αποκάλυψη Βασιλακόπουλου
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατοι νέων – κορονοϊός: Αποκάλυψη Βασιλακόπουλου

Θάνατοι νέων - κορονοϊός: Την τελευταία εβδομάδα κατέληξαν έξι νοσηλευόμενοι ασθενείς μικρής ηλικίας

“Καμπανάκι” για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού στους νέους ηλικίας μεταξύ 18 έως και 39 χρονών, “κρούουν” για ακόμα μια φορά οι επιστήμονες. “Την τελευταία εβδομάδα κατέληξαν έξι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό από σοβαρές επιπλοκές της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, ηλικίας μεταξύ 18 έως και 39 χρονών. Επιπλέον , 13 ασθενείς – στις εν λόγω ηλικίες – είναι διασωληνωμένοι, καθώς και ένα παιδί” . ανέφερε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

 Κάτω από 10% η χρήση μάσκας στις παραθεριστικές περιοχές

Ο κ. Βασιλακόπουλος δεν έκρυψε τη μεγάλη του ανησυχία σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων τις αμέσως επόμενες ημέρες στα μεγάλα αστικά κέντρα, οπότε και θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι παραθεριστές. Η ανησυχία του καθηγητή πηγάζει από το γεγονός ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Επιτροπής των Λοιμωξιωλόγων, το ποσοστό της χρήσης μάσκας στις παραθεριστικές περιοχές είναι κάτω του 10%.

“Σε διάφορα παραθεριστικά μέρη, ας είμαστε ειλικρινείς, η χρήση της μάσκας είναι κάτω από 10%… Πρακτικώς ποτέ δεν υπήρξε η σύσταση πετάξτε τελείως τη μάσκα, υπήρξε η σύσταση βγάλτε τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους εκεί που είσαστε μόνοι σας, εκεί που δεν υπάρχει συνωστισμός. Αυτό δυστυχώς δεν τηρείται κι αυτό το οποίο τηρείται είναι ότι έχουμε βγάλει τη μάσκα σχεδόν παντού μερικές φορές δυστυχώς και σε εσωτερικούς χώρους”, ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Επίσης, ο καθηγητής αναφέρθηκε στην αξία του εμβολιασμού για την πρόληψη και καταπολέμηση του κορονοϊου και απεύθυνε νέα έκκληση σε όσους ακόμα δεν έχουν εμβολιασθεί , να το πράξουν το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις