Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Στήριξη πυρόπληκτων – Δήμος Αθηναίων: “Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στήριξη πυρόπληκτων – Δήμος Αθηναίων: “Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούμε”

Στήριξη πυρόπληκτων - Δήμος Αθηναίων:Ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων

Στις πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων για στήριξη και ενίσχυση των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων κ. Μανόλης Καλαμπόκας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, επισημαίνοντας παράλληλα την διαρκή ετοιμότητα του Δήμου της Αθήνας να παράσχει κάθε είδους βοήθεια, όπου απαιτείται. «Οι μέρες που πέρασαν ήταν δύσκολες. Ως Δήμος Αθηναίων κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούμε προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας. Με εντολή του Δημάρχου, κ. Κώστα Μπακογιάννη, ανοίξαμε τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και υποδεχτήκαμε ανθρώπους από τις περιοχές που κάηκαν. Λειτουργήσαμε παράλληλα κι ένα καταφύγιο για τα πυρόπληκτα ζώα με τη βοήθεια και της κ. Σεραφίνας Αβραμίδου, της εντεταλμένης Συμβούλου του Δήμου μας, υπεύθυνης για τα ζώα. Είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε σε περίπτωση ανάγκης».

Σχετικά με τις υπόλοιπες δράσεις του Δήμου Αθηναίων, ο κ. Καλαμπόκας, υπενθύμισε ότι τα δημοτικά ιατρεία του λειτουργούν κανονικά, παρέχοντας σε όλους τους πολίτες μια δέσμη βασικών υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. «Τη χρονιά που πέρασε είχαμε αύξηση κατά 30%, δηλαδή προγραμματίστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού γεγονός που καταδεικνύει ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια. Εργαζόμαστε διαρκώς για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους. Δεν χρειάζεται να απευθυνόμαστε στα νοσοκομεία, πρέπει να γίνει αποσυμφόρηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας και αυτός είναι ο πραγματικός μας ρόλος στον οποίο ανταποκρινόμαστε καθημερινά».

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων

Παράλληλα, τόνισε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του το ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων, υπό την καθοδήγηση και παρουσία πνευμονολόγων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους του καπνίσματος αλλά και τις πρακτικές ελέγχου και περιορισμού του και το οποίο, όπως σημείωσε, είχε μεγάλη ανταπόκριση. «Θα αναπτύξουμε παράλληλες δράσεις πρόληψης στις δημοτικές κοινότητες και στα σχολεία για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να αποκτήσουν καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να ενισχύσουμε την πρόληψη. Άλλωστε, με την απόκτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, χτίζεις ένα απόθεμα υγείας για τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Καλαμπόκας υπογράμμισε ότι στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούνται περίπου 800 -1000 rapid τεστ για τον κορονοϊό, την ημέρα.

Επίσης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Δήμου Αθηναίων για την εξυπηρέτηση, τη φροντίδα και την προστασία των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της πόλης, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» διευρύνει τις δράσεις του και συνδράμει τους ηλικιωμένους, τα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και τους μοναχικούς συμπολίτες μας, στη μετακίνησή τους, προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα.

Ομοίως, συνεχίζεται και το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ΄οίκον, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ. Τέλος, υλοποιείται και το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας από τον Δήμο Αθηναίων ως μια σπουδαία πράξη ζωής και αγάπης για τον συνάνθρωπο. «Ο Δήμος Αθηναίων είναι για πρώτη φορά είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Έχουμε συγκεντρώσει περισσότερες από 1000 φιάλες αίμα τον τελευταίο χρόνο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις