Αθήνα

°C

Κυριακή

17

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ / Εμβολιασμένοι και επαφή με κρούσμα: Οι νέες οδηγίες του CDC
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εμβολιασμένοι και επαφή με κρούσμα: Οι νέες οδηγίες του CDC

Εμβολιασμένοι και επαφή με κρούσμα: Τι πρέπει να κάνουν οι εμβολιασμένοι αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Αλλαγές στις οδηγίες σχετικά με τους πλήρως εμβολιασμένους, αν έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 ή θεωρούν ότι νοσούν, ανακοίνωσε το CDC. Οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τι αλλάζει στις οδηγίες του CDC.

Οι οδηγίες αυτές ως τώρα συνιστούσαν την παρακολούθηση συμπτωμάτων, και επί συμπτωμάτων τη διενέργεια τεστ. Πλέον, όλοι συστήνονται να υποβληθούν σε τεστ, 3 με 5 μέρες μετά την έκθεση, και όχι την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα. Αυτό πιθανόν συσχετίζεται με την επέλαση του στελέχους Δέλτα, για το οποίο δεν παρέχουν πλήρη προστασία τα υπάρχοντα εμβόλια.

Η σύσταση είναι μετά την έκθεση σε πιθανό κρούσμα η συνεχής χρήση της μάσκας για 14 μέρες ή μέχρι ένα αρνητικό τεστ. Αν το τεστ είναι θετικό, τότε αυτομάτως το άτομο τίθεται σε καραντίνα για τουλάχιστον 10 ημέρες, ενώ αν εμφανίσει συμπτώματα, τότε, πέραν των 10 ημερών καραντίνας, πρέπει να μην έχει συμπτώματα τουλάχιστον για 24 ώρες, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών. Αυτές είναι οι νεότερες οδηγίες, που έχουν ως στόχο να προστατεύσουν την κοινωνία από την πιθανή διασπορά COVID-19, ακόμα και από εμβολιασμένα άτομα που μπορεί να εκτεθούν στον ιό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις