Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2021: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2021: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2021: Η 12η Αυγούστου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τη νεολαία

13.08.2021 | 08:12

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω Twitter. «Κανένας δεν γερνάει μόνο και μόνο επειδή ζει μερικά χρόνια. Οι άνθρωποι γερνούν όταν λιποτακτούν από τα ιδανικά τους» (“Η νιότη”, Samuel Ullman): Αφιερωμένο στους νέους μας, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, που έχει ανακηρυχθεί από τη ΓΣ του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας», έγραψε ο κ. Δένδιας.

Η 12η Αυγούστου αποτελεί μία ημερομηνία ορόσημο για τη νεολαία, αφού έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) υπενθυμίζει σε όλους ότι βρίσκεται δίπλα στους νέους, παρέχοντάς τους όλα τα εφόδια και το βήμα που χρειάζονται για φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές προκλήσεις και ανησυχίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι σε ό,τι αφορά την απασχόληση, το περιβάλλον και την πανδημία που ταλαιπωρεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, ο ΟΝΕΚ συνεχίζει να επιδιώκει τη συνεχή εμπλοκή των νέων στον σχεδιασμό αλλά και τη διαδικασία υλοποίησης αποφάσεων για θέματα που αφορούν τη νέα γενιά και ολόκληρη την κοινωνία. Και αυτό, επειδή οι ίδιοι οι νέοι έχουν τη θέληση να επενδύσουν στην επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά τους, παρόλες τις αντιξοότητες που βιώνουν.

Για την κατάσταση των νέων σήμερα, τις απόψεις και τις ανησυχίες τους, επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Τμήματος Πολιτικής: youthpolicy.onek.org.cy και δείτε τα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών καθώς και τις πολιτικές που αναπτύσσει ο ΟΝΕΚ για στήριξη και ενδυνάμωση των νέων.

Exit mobile version