Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βασίλη Φιλώρας – φωτιά: Τα λόγια του εθελοντή που χάθηκε, το μοιραίο πρωινό
ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλη Φιλώρας – φωτιά: Τα λόγια του εθελοντή που χάθηκε, το μοιραίο πρωινό

Βασίλη Φιλώρας - φωτιά: Ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πύρινο μέτωπο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

«Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω», είπε σε φίλο του, εκείνο το μοιραίο πρωινό, ο Βασίλη Φιλώρας, ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πύρινο μέτωπο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. «Αντλούσε δύναμη και αγάπη από το να βοηθάει. Κάπως έτσι το τελευταίο διάστημα με τις φωτιές ο Βασίλης πήγαινε τα πρωινά», ανέφερε αρχικά στο OPEN ο φίλος του, Ορφέας Καλαφάτης,. Και προσέθεσε πως εκείνο το πρωί είχαν μιλήσει. «Είχα επικοινωνήσει μαζί του εκείνο το πρωί, μου είπε ότι θα πάει να βοηθήσει στις φωτιές. Και του είπα να προσέχει. Μου είπε: Με ξέρεις, δεν μπορώ να μην πάω».

Η ανάρτηση των φίλων του

«Λένε ότι δεν μπορείς να διαλέξεις πότε ή πώς θα πεθάνεις. Αλλά μπορείς να διαλέξεις το πώς θα ζήσεις. Ο φίλος μας, συνεργάτης μας, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, Βασίλης Φιλώρας, έζησε την κάθε του μέρα με χαμόγελο, ευγένεια και ανιδιοτελή αγάπη. Το νήμα της ζωής του έληξε άδικα στις 6/8/20121, επιχειρώντας με αυταπάρνηση ως εθελοντής πυροσβέστης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία», ανέφεραν στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους.

Το συγκινητικό βίντεο του «Up Stories» για τον Βασίλη Φιλώρα

Με ένα βίντεο η ομάδα «UpStories» αποχαιρέτησε τον Βασίλη Φιλώρα που έχασε τη ζωή του στη μάχη με τη φωτιά στην Αττική. «Η ομάδα Up Stories αποχαιρετά σύσσωμη τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη Βασίλη Φιλώρα. Καλό ταξίδι φιλαράκι εκεί ψηλά. Το χαμόγελο σου και η καλοσύνη σου θα μας λείπουν για πάντα», έγραψαν στο YouTube. Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως θα δοθεί σύνταξη στη σύζυγο και τα παιδιά του Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τη ζωή του στη φωτιά της Αττικής. «Αυτή την ώρα αποχαιρετούμε τον εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τραγικά τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα του και στα παιδιά του. Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης..

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις