Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ενημέρωση για τον κορονοϊό – Γώγος: Διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι σε 20 μέρες
ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση για τον κορονοϊό – Γώγος: Διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι σε 20 μέρες

Ενημέρωση για τον κορονοϊό - Γώγος: Ανεμβολίαστο το 99% των ασθενών στις ΜΕΘ

Η ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό για την κατλασταση στη χώρα, Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 18:00, πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπο Γώγο παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ο πόλεμος κατά του ιού αλλάζει μορφή λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που είναι ισχυρή, προειδοποίησε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ο ίδιος υπογράμμισε,ότι η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη, αρχίζει όμως να «χτυπά» και μεγαλύτερες ηλικίες.

«Σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση» είπε ακόμη και επανέλαβε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται με τεστ πηγαίνοντας για διακοπές και κυρίως επιστρέφοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα. Τήρηση μέτρων, σωστή χρήση μάσκας και εμβολιασμός το τρίπτυχο των όσων συνόψισε ο καθηγητής προσθέτοντας πως «στις ΜΕΘ, το 99% είναι ανεμβολίαστοι».

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης με τη σειρά του επεσήμανε, πως «τα μηνύματα του καθηγητή ήταν σαφή». «Θα ήθελα μόνο να προσθέσω ότι η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα επιβάλλει τη λήψη μέτρων προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία του προσωπικού σε δομές υγείας και των συμπολιτών μας που προσέρχονται σε αυτές» σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης. «Για το λόγο αυτό έχει ήδη νομοθετηθεί η υποχρέωση εμβολιασμού του συνόλου του προσωπικού που εργάζεται σε δομές υγείας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και κάλεσε τους πολίτες «να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε πως «βλέπουμε την επίδραση του εμβολιασμού σε ότι αφορά στη διαχείριση της πανδημίας. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ λιγότερη από ότι ήταν, η οικονομία μας και η κοινωνία λειτουργούν κανονικά». Αναφερόμενος στους πολίτες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην καλοκαιρινή τους άδεια και δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε πως είναι «σημαντικό αυτές τις ημέρες να τηρήσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να κλείσουμε ραντεβού για εμβολιασμό αμέσως μόλις επιστρέψουμε».

3.605 νέα κρούσματα σήμερα

«Ο εμβολιασμός, το εμβόλιο, είναι κοινωνικό αγαθό. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας, προστατεύουμε τους οικείους μας, τους γύρω μας, την κοινωνία ολόκληρη» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός που έκλεισε την ενημέρωση με ευχές «στους πολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές». Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.605 νέα κρούσματα κορονοϊού την Πέμπτη, αναφορικά με την τελευταία ημέρα. Κατά το ίδιο διάστημα κατεγράφησαν 20 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 13.158. Παράλληλα, σε 240 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα τεστ που έγιναν κατά το ίδιο διάστημα είναι περίπου 100.000.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις