Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός σκότωσε σκύλο – Γαλάτσι: Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. και του ιδιοκτήτη
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός σκότωσε σκύλο – Γαλάτσι: Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. και του ιδιοκτήτη

Αστυνομικός σκότωσε σκύλο - Γαλάτσι: Η συγκινητική ανάρτηση στο Facebook

«Ο αστυνομικός έκανε ένα βημα πίσω, γονατισε και στοχευσε στην καρδια του σκυλου». Ρίγη προκαλέι η αναφορά του, ιδιοκτητη του πιτ μπουλ, που έπεσε νεκρό απο τα πυρα του αστυνομικού. Συμφωνα με το protothema.gr, ο ίδιος είπε «το ολο θεμα δημιουργηθηκε απο μια οφειλη κοινοχρήστων που δεν ήθελε να καταβάλει μια ένοικος της πολυκατοικίας».

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και ιδιοκτητη του νεκρού πιτμπουλ, η συγκεκριμένη ένοικος κάλεσε την αστυνομία, ισχυριζόμενη οτι δήθεν την απείλησε, επειδή αρνούνταν να πληρώσει τα κοινόχρηστα απο τον περασμενο Νοέμβριο. «Οταν ηρθαν οι αστυνομικοί, ζήτησε να ανέβουν όλοι μαζι στην ταράτσα για να τσεκαρει τον ηλιακό θερμοσιφωνα της» λεει ο κ Νικολαιδης.

“Ο σκύλος πήδηξε πάνω του για να παίξει”

«Της ειπα με ωραίο τρόπο οτι δεν υπάρχει λογος να το κάνει, ομως εκείνη επέμενε, με προφανη σκοπό να με” καρφώσει” στην αστυνομία για τα δυο σκυλιά ρατσας πιτμπουλ, που εχω στην ταρατσα, παρα το οτι γνωρίζει πως εχω υπογεγραμμένο χαρτί απ’ ολους τους ενοίκους για να τα κρατάω εκεί, με ασφαλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής. Ειχα φτιάξει σκυλοσπιτα και κοιμοντουσαν εκει» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με οσα ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης των πιτμπουλ, «ειχαν ανέβει ηδη δυο, τρεις αστυνομικοί στην ταράτσα οταν ανέβηκε ενας ακόμη, νεαρής ηλικίας και ανεκπαιδευτος, οπως αποδειχτηκε». Και προσθέτει: «Ο σκύλος πηδηξε προς το μέρος του, κουνώντας την ουρα του, δηλαδη με προθεση να παίξει. Το δαγκωμα στο ποδι του αστυνομικου εγινε με παιχνιδιαρικη διαθεση και μάλιστα ο αστυνομικός φορούσε προστατευτικα μέχρι το γόνατο και στα δυο του πόδια. Κι ομως, αντεδρασε αψυχολογητα. Έκανε ένα βημα πισω, γονατισε και πυροβολησε τον σκυλο στην καρδιά».

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών του σκύλου

Για το συμβάν έκανε ανάρτηση στο Facebook και η ιδιοκτήτρια του πίτμπουλ που πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό. Η γυναίκα  αποχαιρέτησε τον Οδυσσέα, αναφέροντας ότι το ζώο της δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί τους, ενώ κάνει λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία. Μάλιστα, ανέφερε πως πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης, για να καταθέσει μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για την τραγική αυτή  απώλεια.  Τι αναφέρει η επίσημη ανακόνωση της Αστυνομίας για το τραγικό περιστατικό Τα γεγονότα στο Γαλάτσι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, εκτυλίχθηκαν ως εξής:

«Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε το σκύλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό. Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις