Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύνθημα για Μητσοτάκη: Ο σκιτσογράφος Στάθης, για τη βρισιά που “κατακλύζει” τα social media
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνθημα για Μητσοτάκη: Ο σκιτσογράφος Στάθης, για τη βρισιά που “κατακλύζει” τα social media

Σύνθημα για Μητσοτάκη: Το χυδαίο "σύνθημα" έχει προσλάβει διαστάσεις πανδημίας

«Αθλιότητα» χαρακτηρίζει ο σκιτσογράφος Στάθης το σύνθημα που διακινείται εδώ και μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταφερόμενο με αγοραίο τρόπο σε βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αυτό το σύνθημα “Μητσοτάκη γαμ…..” δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά που επί 40 χρόνια γνώρισα, αγάπησα και υπηρέτησα. Πρόκειται για αθλιότητα. Ποιος “εκπαίδευσε” τέτοια ορκ; Γιατί ευπρεπείς άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύσσουν αυτό το λουμπεναριό; Φοβούνται ή συνήθισαν;» γράφει ο σκιτσογράφος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το χυδαίο “σύνθημα” έχει προσλάβει διαστάσεις πανδημίας: Υπήρξε hashtag επί πολλές ημέρες στο twitter, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αναρίθμητα προσβλητικά memes με τη συγκεκριμένα φράση. Το θετικό είναι ωστόσο, πως στις χθεσινές τους δηλώσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγαν την πολωτική αντιπαράθεση, εν μέσω των πυρκαγιών που εξακολουθούν και κατακαίνε την Εύβοια και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Προ ημερών, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν ξεκινήσει μία εκστρατεία ύβρεων κατά του κυρίου Μητσοτάκη», ισχυριζόμενος πως ήταν στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο πυρόπληκτος που ξεστόμισε τη συγκεκριμένη βρισιά μιλώντας σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ, την στιγμή που οι πυρκαγιές κατέκαιγαν την Βαρυμπόμπη. Πληροφορία που φαίνεται πως δόθηκε αρχικά από την Ομάδα Αλήθειας…

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Γιώργου Κουμουτσάκου:

«Αυτήν τη δύσκολη ώρα που η Πατρίδα δίνει μάχη σε πολλαπλά καταστροφικά πύρινα μέτωπα, ας σταματήσουν επιτέλους η παραλυτική γκρίνια και το μένος μιας κακόπιστης μικροκομματικής κριτικής, ιδιαίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ. Εάν κάποιοι δε μπορούν να συνεισφέρουν, τουλάχιστον ας σιωπήσουν», έγραψε.

Οργή προκάλεσε, επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Τυμβωρύχοι στο Μάτι, μοιραίοι στη Βαρυμπόμπη. Karma is a bitch», δείχνοντας να επιχαίρει για την μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη προκειμένου να ισοφαρίσει για όσα έλεγε η ΝΔ στην πυρκαγιά στο Μάτι. Μετά από αυτό το tweet ακολούθησε ξεσηκωμός, πολλοί κατηγόρησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι πανηγυρίζει πάνω από αποκαΐδια και ο ίδιος το έσβησε άρον άρον, για να επιστρέψει στη συνέχεια με μια μισή απολογία, λέγοντας ότι η φράση για το κάρμα ήταν λάθος.

Ενδεικτική ήταν η έντονη απάντηση χρήστη στην ανάρτηση του βουλευτή:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις