Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κραυγή ηλικιωμένης Εύβοια: Θόλωσε το μυαλό μου, λέει η γυναίκα που καθήλωσε τον κόσμο
ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή ηλικιωμένης Εύβοια: Θόλωσε το μυαλό μου, λέει η γυναίκα που καθήλωσε τον κόσμο

Κραυγή ηλικιωμένης Εύβοια: Αν και δεν είναι γέννημα θρέμμα Ευβοιώτισσα, οι Γούβες και αυτό το δάσος, μετά από 34 χρόνια στο χωριό, θεωρεί ότι είναι ο τόπος της

Με μια κίνηση του χεριού της, με τα μάτια κλειστά και το στόμα ανοιχτό, αποτύπωσε τον πόνο και την απόγνωση που ένιωθε, τη στιγμή που άφηνε πίσω το σπίτι της, στις Γούβες της Εύβοιας καθώς η πύρινη λαίλαπα πλησίαζε. Η κυρία Παναγιώτα Νουμίδη στα 81 της χρόνια καθήλωσε και η απόγνωσή της, όπως αποτυπώθηκε στον φακό, έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι φωτογραφίες της έγιναν πρωτοσέλιδο ακόμα και σε μεγάλα διεθνή μέσα. «Θόλωσε το μυαλό μου δεν ήξερα τι να κάνω για αυτό φώναζα, για να με ακούσουν. Εκείνη την ώρα ήμουν εκτός εαυτού. Φώναζα απελπισμένη και με την υπέρταση έπεσα κάτω και με πήρε η αστυνομία και με πήγε στο κέντρο υγείας»,  είπε η ίδια στην κάμερα του ΑΝΤ1, για τη στιγμή που οι φλόγες έφταναν στο χωριό και η ίδια μαζί με άλλους αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της.

https://twitter.com/1Aretikalo/status/1424669255618945027

Όπως εξηγεί το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αν και δεν είναι γέννημα θρέμμα Ευβοιώτισσα, οι Γούβες και αυτό το δάσος, μετά από 34 χρόνια στο χωριό, θεωρεί ότι είναι ο τόπος της. «Το πρωί δεν μπορούσαμε να βγούμε ούτε από την πόρτα γιατί καίγεται όλη η Εύβοια. Τον αγαπάω τον τόπο, είναι καλοί άνθρωποι. Μαζευτήκαν πολλά παιδιά από το χωριό με βυτία και προσπάθησαν και γλύτωσαν τα σπίτια», είπε επίσης στην κάμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις