Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γαλλία – βοήθεια στην Ελλάδα για τις φωτιές: Νέες ενισχύσεις στέλνει ο Μακρόν
ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλία – βοήθεια στην Ελλάδα για τις φωτιές: Νέες ενισχύσεις στέλνει ο Μακρόν

Γαλλία - βοήθεια στην Ελλάδα για τις φωτιές: Η μεγαλύτερη χερσαία αποστολή εκτός γαλλικών συνόρων

Νέες ενισχύσεις στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια στέλνει η Γαλλία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα, νέες ενισχύσεις από την Γαλλία φθάνουν στην Ελλάδα από τις 10 Αυγούστου. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από 101 πυροσβέστες και 38 οχήματα, ενώ θα ακολουθήσει μια δεύτερη ομάδα 60 πυροσβεστών-διασωστών και 23 οχημάτων. Οι ενισχύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στους 80 πυροσβέστες και τα 3 Canadair που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Συνολικά, 250 μέλη της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χερσαία αποστολή της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας στο εξωτερικό.

Μπάρμπαρος Σανσάλ: Ο Τούρκος που στηρίζει οικονομικά τους Έλληνες πυρόπληκτους, αποθεώνεται στο Twitter

Αυτή η βοήθεια έρχεται σε συνέχεια του τηλεφωνήματος του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 7 Αυγούστου 2021 και αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Το μήνυμα Μακρόν για την Ελλάδα

Ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε σε μήνυμά του στο Twitter το καθήκον αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων και επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας, που πλήττεται σκληρά από τις σφοδρές πυρκαγιές. Νωρίτερα, βοήθεια ανακοίνωσε πως θα στείλει βοήθεια στην προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Οπως έγινε γνωστό, θα σταλούν άμεσα δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mil Mi-8.

Βοήθεια για τις φωτιές: Έφτασε στην Ελλάδα το κομβόι με τους πυροσβέστες από την Πολωνία

Στην Ελλάδα βρίσκονται από τη νύχτα και 143 πυροσβέστες από την Πολωνία, μαζί με πυροσβεστικά και άλλα οχήματα. Η πολωνική βοήθεια έχει περάσει ήδη από τον Προμαχώνα. Η πολωνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στον «συναγερμό» του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ERCC), μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών για παροχή διεθνούς βοήθειας εξαιτίας της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από τις δεκάδες πυρκαγιές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το κομβόι έγινε δεκτό από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, από τον αντιδήμαρχο  Σιντικής, Στάθη Ζαπρίδη και τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών, Σωτήρη Δημητράκη, ενώ πολίτες του πρόσφεραν νερά και αναψυκτικά. Οι Πολωνοί πυροσβέστες θα διανυκτερεύσουν στο πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη όπου υπάρχουν υποδομές από το Επιμελητήριο το οποίο έχει φροντίσει για φαγητό, νερά και αναψυκτικά. Αύριο το πρωί θα αναχωρήσουν για τα μέτωπα των πυρκαγιών, είτε στην Εύβοια είτε στην Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις