Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Διάγγελμα Μητσοτάκη live – φωτιές: Νέο μήνυμα στον ελληνικό λαό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάγγελμα Μητσοτάκη live – φωτιές: Νέο μήνυμα στον ελληνικό λαό

Διάγγελμα Μητσοτάκη live: Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη στους δημάρχους Μαντουδίου και Ιστιαίας

Διάγγελμα Μητσοτάκη live: Πακέτο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τους πληγέντες σε Αττική και Βοιωτία αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα χρήματα θα διατεθούν άμεσα, με ψηφιακές διαδικασίες χωρίς γραφειοκρατία.

Η γραμμή Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ρητή εντολή να μην υπάρξουν συμπεριφορές που θα δώσουν δικαίωμα και βήμα στην αντιπολίτευση να κατηγορήσουν την κυβέρνηση πως χειρίζεται επικοινωνιακά την υπόθεση των πυρκαγιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τηλεοπτικό μήνυμά του, το βράδυ της Πέμπτης -και ενώ τα βόρεια προάστια της Αττικής εκκενώνονταν- μίλησε με ειλικρίνεια, χωρίς να ωραιοποιήσει τα γεγονότα. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας», ενώ ξεκαθάρισε ότι «θα έλθει ο χρόνος για κριτική και αυτοκριτική», σχετικά με τις αστοχίες που καταγράφηκαν.

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη χυδαία αντιπαράθεση στελεχών και των υπογείων του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποδοκιμάζονται από τον Τσίπρα και θέλουν νεκρούς για να πληγεί η κυβέρνηση. Έφθασαν μέχρι του σημείου να κάνουν hastag με χυδαίο περιεχόμενο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημειώνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου για να συμπληρώσουν ότι «η κυβέρνηση θα δίνει τη μάχη δίπλα στους πολίτες, με συντονισμό και με ειλικρινή αποτύπωση των δεδομένων».

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να κρατήσουν την υπόθεση μακριά από την πολιτική διαχείριση -και να μείνουν στο καθαρά επιχειρησιακό επίπεδο. Ο κ.  Μητσοτάκης σπεύδει να ενημερωθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ξανά και ξανά στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και της κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού. Παράλληλα, έγινε και γίνεται μεγάλη προσπάθεια κινητοποίησης δυνάμεων από το εξωτερικό. Σημειώνεται πως κάμερες δεν καλούνται.

Μέτρα στήριξης πυρόπληκτων: Την Τρίτη στο υπουργικό οι αποφάσεις -Θα γίνουν ανακοινώσεις

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις