Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλληλεγγύη – φωτιές στην Ελλάδα: Υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ έδωσε τα παπούτσια του σε πυροσβέστη
ΕΛΛΑΔΑ

Αλληλεγγύη – φωτιές στην Ελλάδα: Υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ έδωσε τα παπούτσια του σε πυροσβέστη

Ευχαριστούμε από καρδιάς τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος για τον αγώνα που δίνουν

Οι φωτιές δοκιμάζουν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, με περιοχές της Αττικής να βρίσκονται στο επίκεντρο πριν μερικά 24ωρα Το βράδυ της Πέμπτης 5 Αυγούστου έφτασαν στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να προστατεύσουν τα κρίσιμα κυκλώματα που ηλεκτροδοτούν την Αττική. Ο εργαζόμενος του ΑΔΜΗΕ δίνει στον πυροσβέστη τα άρβυλά του γιατί τα δικά του είχαν λιώσει στη φωτιά. Η αλληλεγγύη που δείχνουν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής αυτές τις δύσκολες ώρες, αποτυπώνεται σε αυτή τη φωτογραφία.

Όλοι μαζί, θα τα φτιάξουμε όλα…

Το Σάββατο, η προσέλευση νέων ανθρώπων ηλικίας 18-38 στην οδό Αριστοφάνους 12, στου Ψυρρή αλλά και στην κουζίνα αλληλεγγύης ο Άλλος Άνθρωπος, ήταν άκρως συγκινητική. Εδώ και ημέρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα. Ταυτόχρονα, μαγειρεύονται εκατοντάδες γεύματα καθημερινά με πρώτες ύλες και εθελοντές που εντοπίζουν την ανάγκη και τρέχουν βάζοντας το κοινό καλό πάνω από κάθε προσωπικό όφελος.

Κόσμος καταφτάνει ασταμάτητα με σακούλες στα χέρια, με ιδιόκτητα φορτηγά που παραχωρούνται απλόχερα. Εκατοντάδες μηχανάκια από online delivery φέρνουν παραγγελίες ανθρώπων που δεν μπορούν να παραστούν αλλά θέλουν με κάποιο τρόπο να βρίσκονται στο πλευρό των συνανθρώπων τους. Την ίδια ώρα εθελοντές φορτώνουν φορτηγά και βανάκια που ετοιμάζονται να κατευθυνθούν σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Η προθυμία ελληνικών μικρών αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων είναι συγκινητική, παραχωρώντας τρόφιμα, φάρμακα ή φορτηγά για μεταφορά όλο το 24ωρο.

Στα social media στις σελίδες των @act4evoia, @act4peloponnese, @oallosanthropos και @humanitygr κοινοποιείται ο τρόπος που μπορούμε όλοι εμείς να συμμετέχουμε. Οι ανάγκες για την ώρα είναι είδη φαρμακείου για εγκαύματα, παυσίπονα, ξηρά τροφή και σνακ, είδη προσωπικής υγιεινής, cooler και γάντια.

Γιατί όπως φαίνεται, στο τέλος θα μείνει μόνο η αγάπη… Και κάπως έτσι θα τα φτιάξουμε όλα, όλοι μαζί από την αρχή…

voitheia-pyropliktoi-5_2
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις