Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Να καεί η Εκάλη και το Καστρί: Δικηγόρος στο πειθαρχικό μετά από ανάρτηση για τις φωτιές
ΕΛΛΑΔΑ

Να καεί η Εκάλη και το Καστρί: Δικηγόρος στο πειθαρχικό μετά από ανάρτηση για τις φωτιές

Να καεί η Εκάλη και το Καστρί: Είναι η γνωστή δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για τις αναρτήσεις δικηγόρου στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική, τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις. «Εγώ κάνω προσευχή και βουντού να καούν και η Εκάλη και το Καστρί γιατί μόνο έτσι θα πέσει αυτή η άχρηστη κυβέρνηση», ανήρτησε μεταξύ άλλων η δικηγόρος και πλέον ελέγχεται για το εάν έχει τελέσει ποινικά αδικήματα, όπως προτροπή σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Πειθαρχική δίωξη εναντίον της από το ΔΣΑ

Ούτε οι διευκρινίσεις της, ούτε οι απειλές της, έπεισαν το σωματείο στο οποίο ανήκει, πάντως, γι’ αυτό και η δικηγόρος παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) για την ανάρτησή της. Σε βάρος της δικηγόρου ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη, μετά από αναφορά μέλους του πειθαρχικού συμβουλίου του ΔΣΑ και η υπόθεση παραπέμφθηκε προς διερεύνηση στο πειθαρχικό συμβούλιο. Η παραπομπή της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έγινε για αναξιοπρεπείς δηλώσεις, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του δικηγόρου και παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας και το Δικηγορικό Κώδικα.

Σημειώνεται πως η δικηγόρος μετά από λίγο έσπευσε να αποσύρει την ανάρτησή της. Πρόκειται για την πρώην δικηγόρο των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που το 2016 κατέφυγαν στην Ελλάδα, ενώ η ίδια δηλώνει στο λογαριασμό της στο Twitter ότι ήταν στο παρελθόν και σύμβουλος υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις