Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΑΤ Βαρυμπόμπη – επεισόδια: Τραμπούκοι επιτέθηκαν σε πυροσβέστες
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑΤ Βαρυμπόμπη – επεισόδια: Τραμπούκοι επιτέθηκαν σε πυροσβέστες

Διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, στην Εθνική οδό - Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, η οποία είναι μία από τις πλέον πυρόκληκτες περιοχές της Αττικής. Ομάδα περίπου 50 ατόμων προπηλάκισε πυροσβέστες που είχαν μεταβεί στο σημείο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η αιτία της επίθεσης, ούτε η ταυτότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων. Η ένταση κλιμακώθηκε και χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση, να μείνει ασφαλής η πυροσβεστική δύναμη και να συνεχίσει το έργο της. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νέες εντολές εκκένωσης

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα στην Αττική, με τα μεγάλα μέτωπα προς Μαλακάσα και Πάρνηθα να εξαπλώνονται αποτεφρώνοντας δάση και περιουσίες, τις οποίες εγκαταλείπουν έγκαιρα οι ιδιοκτήτες τους υπό την πίεση των Αρχών, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή τους. Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την εθνική, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής. Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι. “Πρόκειται για πολύ δύσκολη νύχτα. Επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και προσπαθούμε το καλύτερο. Στο μέτρο του δυνατού συνδράμοντας την Πυροσβεστική όπου κι όταν μας ζητηθεί” επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο ίδιος.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της, χωρίς ιδιαίτερη ευκολία λόγω του δύσβατου της περιοχής. Η φωτιά καίει σε χαράδρα πλησίον της εθνικής με αργή πορεία λόγω της άπνοιας, με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη να ζητάει ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να ανακοπεί η πορεία της πριν ξεφύγει προς τον Ωρωπό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις