Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίθεση σε δημοσιογράφο του Open: Την είχαν προαναγγείλει μέσω Twitter;
ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε δημοσιογράφο του Open: Την είχαν προαναγγείλει μέσω Twitter;

Επίθεση σε δημοσιογράφο του Open: Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 46 λεπτά πριν την επίθεση, υπάρχει ανάρτηση στο Twitter

Επίθεση σε δημοσιογράφο του Open: Για την επίθεση που δέχτηκε χθες τόσο η ίδια όσο και συνεργάτες της στο OPEN μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη. Όπως είπε, αυτά που έγιναν σε εκείνη δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που υπέστησαν οι άλλοι δύο συνάδελφοί της που ήταν μαζί, οι οποίοι χτυπήθηκαν. «Εγώ σε σχέση με τον Κώστα (Αλατζά) δεν έπαθα τίποτα. Εμένα απλά με πιέσανε και με έσπρωξαν να μπω μέσα στο αυτοκίνητο. Τον Κώστα όμως τον χτυπήσανε, χτυπήσανε και τον οπερατέρ και τον έκλεψαν», είπε συγκεκριμένα.

Αυτό που τόνισε, κλείνοντας την αναφορά της στην επίθεση που δέχθηκε, ήταν πως «κανένας δεν θέλει να παίξει με τον πόνο του άλλου».

Επίθεση σε δημοσιογράφο του Open: Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα 15 ατόμων προπηλάκισε τους δημοσιογράφους και τον οπερατέρ του καναλιού την ώρα που κάλυπταν τα γεγονότα από τη μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην Αττική. Χτύπησαν και έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και στη συνέχεια έκλεψαν και την τσάντα του οπερατέρ με προσωπικά αντικείμενα, και τα χρήματα του. Στη συνέχεια, όπως σχολίασε η δημοσιογράφος, με την παρέμβαση των πυροσβεστών, έληξε το συμβάν. Το περιστατικό μεταδόθηκε ζωντανά καθώς υπήρχε απευθείας σύνδεση με τα δημοσιογραφικά συνεργεία να γίνονται θύματα επίθεσης εν ώρα εργασίας, με τη σύνδεση να διακόπτεται απότομα.

Προανήγγειλαν νωρίτερα την επίθεση;

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 46 λεπτά πριν την επίθεση, υπάρχει ανάρτηση στο Twitter που προαναγγέλλει το περιστατικό. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του «Ανοιχτού Καναλιού», χρήστης έγραφε «πάνε για τους ρεπόρτερ του OPEN». Και οι υπόλοιποι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης διερωτούνταν, πώς γίνεται να γνώριζαν για την επίθεση που δέχθηκαν οι δημοσιογράφοι και ο οπερατέρ του σταθμού.

Επίθεση σε δημοσιογράφο του Open: Καταδίκη από ΝΔ

Πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τις επιθέσεις που δέχτηκαν δημοσιογράφοι του Open κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ στη φωτιά της Αττικής. «Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που προσπαθούν, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των πυρκαγιών είναι πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες. Η Νέα Δημοκρατία στέκεται σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες» τόνισε ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Επίθεση σε δημοσιογράφο του Open: Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νεότερη ανακοίνωσή του.

Μάλιστα η Κουμουνδούρου προσθέτει ότι «προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα» και χαρακτηρίζει δεδομένη τη συμπαράσταση στα θύματα της επίθεσης.

«Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητάει ο Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων που έμειναν άπραγοι όταν δημοσιογράφοι του Open δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους την ώρα του ρεπορτάζ στους Θρακομακεδόνες. «Το γεγονός ότι αστυνομικοί κοιτούσαν άπραγοι την φασιστική επίθεση στην Ελευθερία Σπυράκη και τον Κώστα Αλατζά, το δημοσιογραφικό συνεργείο του Open, μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: Ή ότι είχαν εντολή να μην παρέμβουν ή ότι ήταν σε συνεννόηση με τους φασίστες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης οφείλει να απαντήσει άμεσα τι ισχύει» επισημαίνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης.

Σε ανάρτησή του επίσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Χρυσοχοΐδη. «Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και συνεργεία του τηλεοπτικού σταθμού Open. Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά η μη παρέμβαση των αστυνομικών που βρισκόντουσαν στο σημείο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που δέχτηκαν την επίθεση. Περιμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη. Να είναι καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι παρακρατικές πρακτικές με στόχο τον περιορισμό της ενημέρωσης των πολιτών δεν θα γίνουν ανεκτές» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις