Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Μαντούδι τώρα: Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μαντούδι τώρα: Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας

Φωτιά Μαντούδι τώρα: Στη Χαλκίδα γιατροί και προσωπικό

Εκκενώνεται προλήπτικά το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου στην Εύβοια μετά από εντολή, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, υπό τον συντονισμό του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη, θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί τα τελευταία 24ωρα σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή προκειμένου να καλύψουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα εκκενώθηκε και ο οικισμός στα Βασιλικά, ενώ στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές, ο υφυπουργός Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για πολύ μεγάλη φωτιά στην οποία επιχειρούν 240 πυροσβέστες, ενώ επιχειρεί και το ρωσικό πυροσβεστικό Beriev 200 για τον περιορισμό της φωτιάς. «Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις στο ορεινό όγκο της Βόρειας Εύβοιας», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Κύριος στόχος μας είναι η ανακοπή του μετώπου κυρίως προς τη Νότια πλευρά. Οι άνεμοι στην Ευβοια είναι βορειοδυτικοί έως 8 μποφόρ», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που καίει πλέον εδώ και μέρες στη βόρεια Εύβοια, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι τεράστιο. Νωρίτερα, επιχειρούσαν 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Να σημειωθεί ότι η φωτιά είχε φθάσει νωρίτερα στα όρια της Στροφυλιάς και ήταν ζήτημα χρόνου να φθάσει σε σπίτια. Πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάσσονταν στο χωριό. Στο δυτικό μέτωπο, εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις