Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πόσο παχαίνει το ψωμί: Ποιοι είναι τελικά η αλήθεια
PLUS

Πόσο παχαίνει το ψωμί: Ποιοι είναι τελικά η αλήθεια

Πόσο παχαίνει το ψωμί: Πόσες φυτικές ίνες χρειάζεσαι καθημερινά για να χάσεις βάρος; 

Πολλοί αναρωτιούνται αν παχαίνει το ψωμί, αλλά και πόσο ψωμί μπορούν να τρώνε καθημερινά αν κάνουν δίαιτα ή διατροφή. Κάποιοι το πετάνε εντελώς όταν κάνουν δίαιτα και προσπαθούν να χάσουν κιλά, θεωρώντας δεδομένο το γεγονός ότι θα πάρουν έξτρα θερμίδες από το ψωμί κι έτσι θα παχύνουν, ενώ κάποιοι άλλοι που δεν μπορούν να το αποχωριστούν από την καθημερινή τους διατροφή προσπαθούν να τρώνε όσο το δυνατόν λιγότερο Όμως, κάποια εξήγηση θα υπάρχει στο κατά πόσο μπορεί να σε παχύνει το ψωμί, αλλά και στο πόσο επιτρέπεται να τρως όταν κάνεις δίαιτα και δεν θες να πάρεις επιπλέον περιττές θερμίδες που θα δυσκολευτείς να χάσεις.

Το ψωμί από μόνο του δεν παχαίνει. Μια λεπτή φέτα ψωμιού 30 γραμμαρίων δεν παχαίνει από μόνη της, αφού έχει μόλις 80 περίπου θερμίδες. Το ψωμί, λοιπόν, με μέτρο μπορεί να ενταχθεί σε μια διατροφή για απώλεια βάρους. Αναμφίβολα, το ψωμί ολικής άλεσης είναι προτιμότερο από το άσπρο κι ειδικά όταν η περιεκτικότητα σε αλεύρι να είναι στο 100% για να κάνει καλύτερη καμπύλη ζαχάρου και να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Φυσικά και οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σου σου σε καθημερινή βάση, αφού επιβραδύνουν την πέψη και σε βοηθούν να νιώθεις ολοένα και πιο “γεμάτος”, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη υπερκατανάλωση φαγητού ή σνακ μεταξύ των γευμάτων, κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια βάρους.

Πόσες φυτικές ίνες χρειάζεσαι καθημερινά για να χάσεις βάρος;

Το ψωμί περιέχει, ακόμα, πέρα από φυτικές ίνες και άμυλο εξίσου σημαντική πηγή ενέργειας, αλλά και βιταμίνες της ομάδας Β. Επομένως, η σωστή και με μέτρο κατανάλωση ψωμιού δεν παχαίνει. Από εκεί και πέρα, το ψωμί που επιλέγεις σίγουρα παίζει και αυτό το ρόλο του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις