Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βαρυμπόμπη φωτιά – Μητσοτάκης: Εκτάκτως στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρυμπόμπη φωτιά – Μητσοτάκης: Εκτάκτως στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

Βαρυμπόμπη φωτιά - Μητσοτάκης: Προκειμένου να ενημερωθεί για την πυρκαγιά

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σπεύδει στο συντονιστικό κέντρο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Βαρυμπόμπη. H μεγάλη φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα στη Βαρυμπόμπη καθώς έχουν εκκενωθεί ήδη 4 οικισμοί, ενώ στην περιοχή καίγονται σπίτια. Οπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Αννα Ευθυμίου εκκενώθηκαν ήδη οι οικισμοί Αδάμες, Μορτερό, Φασίδερη και η Ανω Βαρυμπόμπη, ενώ πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τους Θρακομακεδόνες.

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Αγωνία για εγκλωβισμένους πολίτες, αστυνομικούς και πυροσβέστες

Συναγερμός έχει σημάνει στις δυνάμεις διάσωσης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εγκλωβιστεί λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Βαρυμπόμπη πολίτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες σε διάσπαρτα σημεία. Ελικόπτερα έχουν κινητοποιηθεί για τους εντοπίσουν και να τους απομακρύνουν σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί είναι περικυκλωμένοι από τις φλόγες αλλά δεν κινδυνεύουν άμεσα, ενώ ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στις Αδάμες τελεί σε κίνδυνο καθώς δεν μπορούν να το προσεγγίσουν οι πυροσβέστες. Στην περιοχή ακούγονται δεκάδες εκρήξεις όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει το αεροδρόμιο του Τατοΐου και όπως μετέδωσε το Mega πιθανότατα καίγονται σπίτια στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έχουν γίνει στην Άμεση Δράση δεκατέσσερις κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά, και ήδη περιπολικά με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων προσπαθούν να προσεγγίσουν για να απομακρύνουν τους πολίτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις