Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Βαρυμπόμπη τώρα: Καίγεται δασική περιοχή
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη τώρα: Καίγεται δασική περιοχή

Φωτιά Βαρυμπόμπη τώρα: "Κόκκινος" συναγερμός για την Πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε προ ολίγου σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών. Κινητοποιήθηκαν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. το σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα, 20 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά ξεκίνησε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων.

Η φωτιά σήμανε “κόκκινο” συναγερμό για την Πυροσβεστική και ήδη ρίχτηκαν στη μάχη 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Ενεργοποιήθηκε το 112

Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.

«Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, το θετικό είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, η οποία ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι έγιναν και αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν κάτι που θα διευκρινιστεί αφού τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Διακοπή της κυκλοφορίας

Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις