Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός κρούσματα: Στην τελική ευθεία προς τον Δεκαπενταύγουστο
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός κρούσματα: Στην τελική ευθεία προς τον Δεκαπενταύγουστο

Κορονοϊός κρούσματα: Αγωνία υπάρχει για τους πολίτες άνω των 55 ετών οι οποίοι εκτιμάται ότι κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό αλλά και για τα παιδιά και τους εφήβους.

Καμπανάκι εν όψει Αυγούστου χτυπούν οι ειδικοί, καθώς οι μεταλλάξεις σαρώνουν… «Συναγερμός» έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς στην τελική ευθεία για τον Δεκαπεντάγουστο, οπότε και αναμένεται να κορυφωθεί το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Η όλη προσπάθεια εχει ως σημείο αναφορας τα νησιά λόγω της τουριστικής κίνησης, αλλά και στα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα οποία γεμίζουν από κόσμο που επισκέπτεται τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και όπου παραδοσιακά στήνονται μεγάλα πανηγύρια στη γιορτή της Παναγίας…

ΓΙώργος Αυτιάς

Από τον Γιώργο Αυτιά

Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι τα νησια Ίος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Ρόδος, Ζάκυνθος είναι πολύ κοντά σε lockdown, ενώ σταθερά υψηλό είναι το ιικό φορτίο στην Κρήτη. Επίσης αυξάνονται οι έλεγχοι σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση. Ήδη ξεκίνησε η ενίσχυση των τμημάτων με αποστολή αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να επιβλέψουν την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Η λύση είναι ο εμβολιασμός

Η λύση είναι ο εμβολιασμός τονίζουν οι Υπουργοί. Αγωνία υπάρχει για τους πολίτες άνω των 55 ετών οι οποίοι εκτιμάται ότι κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό αλλά και για τα παιδιά και τους εφήβους. Ηδη οι πλήρως εμβολιασμένοι έφτασαν τα 5 εκατομμύρια. Με ανάρτηση του στο twitter ο Πρωθυπουργός απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, τους υγειονομικούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε κάθε μία και κάθε έναν που συμβάλλει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια».

  • Όλοι οι ηλικίας 18 και άνω μπορούν αυτή τη στιγμή να κλείσουν άμεσα ραντεβού εμβολιασμού με όποιο εμβόλιο θέλουν.
  • Για τα παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού οι γονείς τους.
  • Για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών η πλατφόρμα εμβολιασμού άνοιξε την Παρασκευή 30/7.
  • Για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας εκτιμάται ότι πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 73% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, δηλαδή το 83% των ενηλίκων.
  • Τώρα έχουμε περίπου 53% πλήρους ανοσίας από εμβολιασμό. Μαζί με τους νοσούντες, η ανοσία υπολογίζεται γύρω στο 65%.
  • Μόνο αν φτάσουμε στο 73-75% των εμβολιασμών θα έχουμε αποκλιμάκωση και θα έχουμε έναν ασφαλή χειμώνα εκτιμούν οι ειδικοί. .Ερχεται δύσκολο καλοκαίρι…
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις