Αθήνα

°C

Τετάρτη

22

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κιμ Γιονγκ Ουν κιλά: Πιο αδύνατος από ποτέ ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν κιλά: Πιο αδύνατος από ποτέ ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας

Κιμ Γιονγκ Ουν κιλά: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει χάσει 22 με 44 κιλά το τελευταίο χρονικό διάστημα

Ερωτήματα και προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες του όλο και πιο αδυνατισμένου αμφιλεγόμενου προέδρου της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε νέο βίντεο το οποίο προβλήθηκε στην ελεγχόμενη από το Καθεστώς κρατική τηλεόραση ο Ουν παρουσιάστηκε να χαιρετά ένα πλήθος εξαιρετικά ενθουσιωδών στρατιωτικών αξιωματικών, φανερά εξασθενημένος και αδυνατισμένος συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Τα αυστηρά ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης στις 25 Ιουνίου παρέθεσαν έναν άγνωστο κάτοικο της Πιονγκγιάνγκ να λέει ότι όλοι στη Βόρεια Κορέα “λύγισαν” όταν είδαν τις εικόνες του αισθητά πιο αδύνατου Κιμ.

Οι αναλυτές λένε ότι οι παρατηρήσεις έδειξαν ότι οι αρχές επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την αλλαγή στο βάρος του Κιμ για να ενισχύσουν την πίστη στο καθεστώς σε απελπιστικούς καιρούς πείνας. Ταυτόχρονα, η υγεία του Κιμ παρακολουθείται από καιρό διεθνώς, καθώς ο τυχόν αιφνίδιος θάνατός του θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαδοχή και τη σταθερότητα. Γνωστός ως βαρύς καπνιστής, ο ηγέτης ήταν παχύσαρκος, με το βάρος του να φαινόταν να αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαινόταν αισθητά λιγότερο υπέρβαρος στις εικόνες των μέσων ενημέρωσης που δημοσιεύθηκαν από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Πιονγκγιάνγκ και στην κρατική τηλεόραση.

Μάλιστα ορισμένοι ξένοι αναλυτικές των όσων διαδραματίζονται στην αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο χώρα, θεωρούν πως ο Βορειοκορεάτης Πρόεδρος έχει χάσει μεταξύ 22 και 44 κιλών τους τελευταίους μήνες, δίχως να είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν αυτή η μεγάλη αλλαγή οφείλεται σε αυστηρή δίαιτα ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως αντιμετώπισε ή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Ούν. Χαρακτηριστικές του πολύ αδυνατισμένου Κιμ Γιονγκ Ουν είναι οι φωτογραφίες που έδειχναν το σήμα κατατεθέν του, το κοστούμι Μάο, να φαίνεται φαρδύ και να κρέμεται πάνω του .

Δείτε το βίντεο της τελευταίας εμφάνισης του προέδρου της Βόρειας Κορέας, που προκάλεσε ανησυχία στους συμπατριώτες του και συζητήσεις στον υπόλοιπο κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις