Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πέτρος Φιλιππίδης φυλακές: Ποιοι στέκονται ακόμη στο πλευρό του
ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης φυλακές: Ποιοι στέκονται ακόμη στο πλευρό του

Πέτρος Φιλιππίδης φυλακές: Οι πρώτες βασανιστικές ώρες στο κελί

Τη σύζυγο του, Ελπίδα Νίνου, που όπως όλα δείχνουν βρίσκεται ακόμη στο πλευρό του, καθώς και τους δικηγόρους του, ζήτησε από την πρώτη στιγμή στις φυλακές Τρίπολης, ο Πέτρος Φιλιππίδης σύμφωνα με ρεπορτάζ της η εφημερίδα τα “ΝΕΑ”. Εδώ και μερικές ημέρες ο γνωστός ηθοποιός “πρωταγωνιστεί” στο αληθινό δράμα της ζωής του αφού αποφασίστηκε η προφυλάκισή του από τις αρχές.

Από τη μεζονέτα στο Ψυχικό, ο Πέτρος Φιλιππίδης περνά τις μέρες του στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα.  Τα πρώτα 24ωρα του ηθοποιού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πίσω από τα κάγκελα κύλησαν μάλλον δραματικά. Από την Τετάρτη βρίσκεται σε ειδικό δωμάτιο καραντίνας για υγειονομικούς λόγους ενώ τις επόμενες ώρες – πολύ πιθανόν από τη Δευτέρα – αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τον θάλαμο μαζί με άλλους 20 περίπου συγκρατούμενους.

Δύσκολες οι πρώτες ώρες στο κελί

Φημολογείται σύμφωνα με το thetoc.gr,  ότι ο κωμικός τις πρώτες ώρες του εγκλεισμού του βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του στον νέο τόπο κατοικίας του. Στο κελί της καραντίνας βρισκόταν με άλλους δύο κρατούμενους, δεν μιλούσε πολύ και πρόσεχε ιδιαίτερα τη συμπεριφορά του, με τον χρόνο να κυλά βασανιστικά.  Αυτό που περιμένει πλέον είναι να κάνει τα απαραίτητα τεστ που θα δείξουν ότι δεν είναι θετικός στον κορωνοϊό. Εξάλλου, είναι πλήρως εμβολιασμένος με το εμβόλιο της Pfizer.

Δεν περίμενε ότι θα προφυλακιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “ΝΕΩΝ”, δεν εξέφρασε κανένα παράπονο από τις φυλακές αλλά δεν είχε και κανένα αίτημα, πέραν του επισκεπτηρίου που ζητούσε να μάθει πότε θα πραγματοποιηθεί. Η γυναίκα του και ο δικηγόρος του είναι, όπως φαίνεται, τα μοναδικά στηρίγματα που του έχουν απομείνει, αφού όλοι οι άλλοι, συνάδελφοι και μη- φαίνεται να τον έχουν εγκαταλείψει. Οι κατηγορίες για βιασμό και απόπειρες βιασμού είναι βαριές, ωατόσο, όπως και ο ίδιος εξομολογείται, δεν περίμενε ότι θα προφυλακιστεί.

Από την πρώτη ημέρα ο διευθυντής των φυλακών τον ενημέρωσε για τους κανονισμούς και τις υποχρεώσεις του. Στη συνομιλία που είχαν, ο Φιλιππίδης εμφανίστηκε πολύ σκεπτικός, σχεδόν χαμένος στον κόσμο του. Αν κι εδώ και πέντε μήνες ήταν σχεδόν έγκλειστος στο σπίτι του στο Ψυχικό, ο τωρινός εγκλεισμός του έχει προκαλέσει πολύ άγχος και φόβο για την καθημερινότητα που θα καλείται ήδη να αντιμετωπίσει, δίπλα σε σκληρούς συγκρατούμενους, καταδικασμένους για αντίστοιχα εγκλήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις