Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Νικηφόρος στο Αζερμπαϊτζάν
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός: Νικηφόρος στο Αζερμπαϊτζάν

Ολυμπιακός: Παρά το γήπεδο-χωράφι στο Μπακού, οι ερυθρόλευκοι απέσπασαν μία ακόμη νίκη.

Παρα τις ελλείψεις του (δεν έπαιξαν οκτώ βασικοί παίκτες!) ο πρωταθλητής Ελλάδος Ολυμπιακός νικησε και στο Μπακού την Νεφτσί με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την βουλγαρική Λουντογκορετς! Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα γήπεδο χωράφι και ακατάλληλο ακόμη και για αγώνες τοπικού πρωταθλήματος! Ο αγωνιστικός χώρος σε πολλά σημεία του ειχε λακκούβες. Απο τους δυνατούς ανέμους, που ηταν πάνω από δέκα μποφόρ, από την στέγη αποσπάστηκε μέρος απο το στέγαστρο! Ευτυχώς που πρόλαβαν και το έβγαλαν οι άνθρωποι της Νέφτσι και η UEFA έδωσε το ok για να γίνει το παιχνίδι.

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Ξεπερνώντας όλα αυτά τα προβλήματα ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαία μπάλα και νίκησε δίκαια. Θα πρέπει να τονίσω πως οι Αζέροι, που ήθελαν να παίξουν σε ένα γήπεδο «δεύτερης κατηγορίας» με σκοπό να δυσκολέψουν την προσπάθεια των ερυθρολεύκων, δεν τα κατάφεραν και ηττήθηκαν και στην δεύτερη συνάντηση με το ίδιο σκορ 1-0! Το γκολ σημείωσε ο Μασούρας στο 15 λεπτό ύστερα απο ωραία γλυκιά σέντρα του Βαλμπουενά, που πήρε πάσα απο τον εντυπωσιακό Σισέ! Το 1-0 πάντως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ελληνική ομαδα έφθασε πολλές φορές τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο κοντά στην επιτυχία ενός ακόμη γκολ, αλλα ο τερματοφύλακας των Αζέρων που ηταν σε καλή ημέρα τους το… αρνήθηκε!

Καταπληκτικό στήσιμο

Ο προπονητής Πέδρο Μάρτινς είχε στήσει καταπληκτικά τους ερυθρόλευκους που δεν έδωσαν κανένα περιθώριο στους Αζέρους να μπουν στην περιοχή του Τζολάκη, ο οποίος στις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να επέμβη ήταν εντυπωσιακός! Ο Ολυμπιακός ήξερε τι ήθελε από το σφύριγμα της έναρξης έως και το σφύριγμα της λήξης του αγώνα απο τον Ισπανό διαιτητή, ο οποιος ανέχθηκε το σκληρό παιχνιδι των παικτών της Νέφτσι χωρίς να βγάλει ουτε μια κίτρινη κάρτα.  Όλοι οι παίκτες της ελληνικής ομάδας που ήταν διακριθέντες, με μαέστρο τον Γάλλο διεθνή τον 36χρονο Βαλμπουενά, έπαιξαν καταπληκτική μπάλα και έφεραν σε πέρας τον σκοπό τους, που ήταν η νίκη και η πρόκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις