Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης: Αύριο στην Ίο 30 αστυνομικοί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Αύριο στην Ίο 30 αστυνομικοί

Χρυσοχοΐδης: Ηρωική η προσπάθεια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Ίο έκρουσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας πως είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να κλείσει. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε για την κατάσταση στην Ίο, λέγοντας: «Μετά από πρόσκληση του δημάρχου και σε συνεννόηση με τον Νίκο Χαρδαλιά πήγα εκεί. Είναι ένα μικρό νησί με χιλιάδες άτομα στους δρόμους. Υπάρχει ορατός κίνδυνος το νησί να κλείσει, γι΄ αυτό πήγα εκεί. Έχουν ήδη επιβληθεί ποινές σε επαγγελματίες που δεν τηρούσαν τα μέτρα και αύριο θα είναι εκεί 30 αστυνομικοί για να επιβάλουν την τήρηση των μέτρων».

Αναφορικά με τη Μύκονο, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση και γίνεται σοβαρή δουλειά για την τήρηση των μέτρων, αλλά και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ηρωικές προσπάθεις στη Σταμάτα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη φωτιά στη Σταμάτα σημειώνοντας πως η παρουσία των εναέριων μέσων ήταν εντυπωσιακή, ενώ εξήρε τον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών της Πυροσβεστικής και την ηρωική προσπάθεια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «που έσωζαν κόσμο μέσα από τα σπίτια τους». Ο υπουργός ανέφερε επίσης, ότι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν επειδή η συγκεκριμένη περιοχή ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν επιλεγεί και καθαριστεί πλήρως. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι υπάρχει ένας ύποπτος για τη φωτιά, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ευθύνες για εμπρησμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις