Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

24

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Κινητοποίηση στο Σχιστό
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Κινητοποίηση στο Σχιστό

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με σκοπό να μπει ένα οριστικό τέλος στις επιδιώξεις κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής».

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του Σχιστού: «Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση έξω από το ΣΜΑ του Σχιστού, ενάντια στο κατά συρροήν περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εδώ και δεκαετίες και αντιμετωπίζει τους κατοίκους της περιοχής ως πολίτες β’ κατηγορίας. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν, οι βουλευτές Τρύφωνας Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ) και Φωτεινή Μπακαδήμα (ΜεΡΑ25) καθώς και συλλογικότητες, στελέχη της αυτοδιοίκησης και πολίτες, απαιτώντας την ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων, για να σταματήσει επιτέλους το Σχιστό να είναι η πίσω αυλή της Αττικής.

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα με σκοπό να μπει ένα οριστικό τέλος στις επιδιώξεις κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής σε σχέση με το Σχιστό. Τα αιτήματα είναι ξεκάθαρα.

  • Καμία μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με οποιαδήποτε μορφή στο Σχιστό.
  • Κανένας νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό.
  • Δημόσιο χαρακτήρα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμία ΣΔΙΤ.
  • Όχι στην καύση απορριμμάτων

Κυβέρνηση και Περιφέρεια οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, τις αποφάσεις της πόλης καθώς η περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν μπορεί και δεν θα γίνει άλλο ανεκτή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις