Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Σύλληψη 54χρονης στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Σύλληψη 54χρονης στη Θεσσαλονίκη

Απάτες: Παρίστανε τη συνταξιούχο εφοριακό και υποσχόταν με το αζημίωτο διορισμούς στο δημόσιο.

Παρουσιαζόταν σαν συνταξιούχος εφοριακός, διατυμπάνιζε «μεγάλες γνωριμίες» στον τομέα του ευρύτερου Δημοσίου και υποσχόταν στα θύματα διορισμό, έναντι αμοιβής! Ο λόγος για μία 54χρονη, την οποία αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα και κατόπιν σχετικής καταγγελίας, εντόπισαν και συνέλαβαν πρωινές ώρες, στην περιοχή της Περαίας. Η 54χρονη ενέχεται σε υπόθεση απάτης σε βάρος 24χρονου ημεδαπού από τον οποίο κατηγορείται ότι απέσπασε το ποσό των 10.000 ευρώ για «διορισμό» στο Δημόσιο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί πόσα άλλα θύματα της 54χρονης, έχουν καταβάλλει σημαντικά χρηματικά ποσά για να εξασφαλίσουν μέσω των «γνωριμιών» της, όπως πίστεψαν μια θέση στο Δημόσιο.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Συγκεκριμένα», ενημερώνει η Αστυνομία «η 54χρονη, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και ειδικότερα ότι είναι συνταξιούχος εφοριακός κατάφερε να αποσπάσει από τον 24χρονο το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ καθώς και διάφορα προσωπικά του έγγραφα προκειμένου να μεσολαβήσει για την πρόσληψη του σε δημόσιο φορέα. Σημειώνεται ότι, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των χρημάτων, προσωπικά έγγραφα του παθόντα, δύο κινητά τηλέφωνα και πλήθος προσωπικών εγγράφων υπό στοιχεία διαφόρων ατόμων, τα οποία θα διερευνηθούν για τέλεση παρόμοιων αδικημάτων από την 54χρονη».

Έρευνα και για άλλα θύματα

Έτσι, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με δεδομένο ότι έχουν στην κατοχή τους τα προαναφερθέντα στοιχεία, αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση τα άτομα που αναφέρονται. και τα οποία πιθανότατα, αφού έχουν καταβάλει τα χρήματα στην 54χρονη, να περιμένουν τον… διορισμό τους σε μια θέση του Δημοσίου. Επίσης, οι ίδιοι αστυνομικοί έχουν αποστείλει τα δύο κινητά τηλέφωνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου μέσα από τις κλήσεις να προκύψουν οι επαφές της και με άλλα άτομα στα οποία είχε συστηθεί σαν «συνταξιούχος εφοριακός», που μπορούσε να διορίζει. Η συλλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ο οδηγός του δήμου των βορείων προαστίων

Η προηγούμενη παρόμοια υπόθεση που είχε απασχολήσει την Αστυνομία, αφορούσε έναν οδηγό σε Δήμο των Βορείων Προαστίων της Αττικής, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως δημοτικού υπαλλήλου, επιχείρησε να υφαρπάξει χρήματα από άλλα άτομα, με την υπόσχεση του διορισμού, είτε στην ίδια υπηρεσία είτε στο Δημόσιο! Ο Δημοτικός Υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένα χρήματα από αστυνομικούς της Ασφάλειας στη διάρκεια συνάντησης με ενδιαφερόμενο για την πρόσληψή του, κατηγορήθηκε με βάση την καταγγελία ότι είχε απαιτήσει συνολικά για την πρόσληψη του ίδιου του καταγγέλλοντα και συγγενικών του προσώπων το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ. Πάντα κατά την ίδια καταγγελία, δόθηκαν από τον 42χρονο ενδιαφερόμενο για μια θέση εργασίας, πατέρα δύο παιδιών, τμηματικά, τα 12.500 ευρώ. Όλα αυτά από τον Ιούλιο.

Τόσο ο ίδιος ο καταγγέλλων όσο και συγγενικά του πρόσωπα, όταν κλήθηκαν από τον 37χρονο να καταβάλουν άλλα 2.500 ευρώ, πείστηκαν πλέον ότι έχαναν και τα χρήματά τους και αποφάσισαν να καταφύγουν στην Αστυνομία. Υπό τις οδηγίες των αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, τα χρήματα, που επρόκειτο να δοθούν, προσημειώθηκαν και ορίστηκε το ραντεβού για την παράδοσή τους σε καφέ-μπαρ.

Η ανακοίνωση για το θέμα από την Αστυνομία

«Συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για απάτη. Ειδικότερα, στην ανωτέρω Υπηρεσία προσήλθε πολίτης και κατήγγειλε ότι ημεδαπός, με το πρόσχημα της δυνατότητας μεσολάβησής του, προκειμένου να προσληφθεί τόσο ο ίδιος όσο και συγγενικά του πρόσωπα στο Δημόσιο, του απέσπασε χρηματικό ποσό. Κατόπιν των ανωτέρω, κανονίστηκε συνάντηση σε κατάστημα καφέ-μπαρ σε περιοχή της Αττικής και μετά την παραλαβή από τον κατηγορούμενο, των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων, συνελήφθη από τους αστυνομικούς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις