Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Ένα ιστορικό συνέδριο
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Απόδημος ελληνισμός: Ένα ιστορικό συνέδριο

Απόδημος ελληνισμός: Η AHEPA εκπροσωπεί πάνω από 50 χιλιάδες οικογένειες ως μέλη με παναμερικανική στελέχωση και δυνατή φωνή στην Ουάσιγκτον.

Η AHEPA (Αμερικανοελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ενωση), η πολυπληθέστερη και αρχαιότερη ομογενειακή οργάνωση παγκοσμίως με παρουσία σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο και Ελλάδα με πάνω από 50 χιλιάδες οικογένειες ως μέλη με παναμερικανική στελέχωση και δυνατή φωνή στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιεί το 99ο Ανώτατο Συνέδριό της, που λαμβάνει χώρα από τις 25 Ιουλίου 2021 έως και την 31η Ιουλίου 2021 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (The Grand Bretagne).

Η συνάντηση αυτή είναι ιστορικής σημασίας γιατί Ελληνοαμερικανοί, Ελληνες και Φιλέλληνες από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ν. Ζηλανδία και όλη την Διασπορά, θα ενώσουν την δράση τους και θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα, στην Ιστορία μας και στις κοινωνικοοικονομικές πληγές που έχουν ανοίξει στον τόπο μας εδώ και αρκετά χρόνια. Ενα μήνυμα, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή επαναπροσδιορισμού των σχέσεων της AHEPA με την Ελλάδα, σαν εθνικό κέντρο εξουσίας. Τα περισσότερα από τα μέλη της AHEPA είναι απόγονοι των Ελλήνων  μεταναστών, που ήρθαν στην Αμερική με οδηγό μόνο τα ιδανικά του Ελληνισμού, και την πίστη τους στην Ορθοδοξία, επιζητώντας κάτι περισσότερο από οικονομικές ευκαιρίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις